Hur sänka block arbete?

Hur sänka block arbete?

Axel-över endast

Innan du sänker block kommer att fungera, måste du se till att din axel är på toppen av bladfjädrar. Om inte, så kommer sänka block i själva verket bli lyfta på klossar, eftersom tanken är att höja axeln upp, sätta hjulen längre in i hjulhusen, vilket kommer att sänka bilen. Ett snabbt sätt att berätta detta är att se om muttrarna på U-bultarna som håller axeln till bladfjädrar är på toppen eller botten. Om u-bulten är upp och ner, och muttrar måste nås genom att gå till hjulhuset, då fordonet är sannolikt inte en bra kandidat. Om u-bulten muttrar på undersidan av axeln, men betyder det att bladfjädring på undersidan av axeln, och sänka block kommer verkligen arbeta för din ansökan.

The Mechanics

Till installera sänka block på fordonet, måste du skruva isär alla U-bult muttrar och lyft axeln upp tillräckligt för att få blocken i mellan axeln och den bladfjäder. Det är allvarligt rekommenderas att anställa hjälp av några vänner när du gör detta hemma, eftersom flera domkrafter och händer kommer att bli nödvändigt, och axlar är extremt tunga. Om du har flera uttag, jack upp axeln själv och sedan placera sänka block mellan axel och bladfjäder. Om inte, lyft ena sidan av axeln och installera hiss blocket, så gör den andra, och se till att blocken inte faller ut i processen. Notera att hissen blocket kommer att ha en rund utstick på ena sidan, och ett runt hål på den andra. Detta är avsett att säkra fast den på våren pad, som ligger på axeln. Längre U-bultar kommer med satsen, så beståndet de kan kasseras. När sänka block är på plats, installera den utökade U-bultarna och fäst muttrarna fabriken specifikationer.

Plantutseende

Håll händerna fria för bladfjäder själv, för om axeln glider den kan orsaka skada på fingrarna. Tänk också att om fordonet har linjer metall broms, kan dessa behöva ändras något för att redogöra för den nya inriktningen, eftersom axeln kommer bokstavligen sitta tre inches högre än den gjorde tidigare. När U-bultar är åtdragna ner, vridmoment dem igen med några dagars mellanrum under den första veckan, eftersom lösa kommer att inträffa, och en axel med lösa u-bultar på det kan orsaka en katastrof. Det kan också vara nödvändigt att använda kortare chocker på fordonet, eftersom beståndet dem kommer nu att permanent komprimeras och slits ut mycket snabbare.


Relaterade artiklar


hur man installerar en sol tak i en Dodge intrepid
Hur man väljer ett fordon kompass
Hur får man en tallrik specialitet licens i Missouri
hur du installerar en bil larm i en geo tracker
spiral booster installationen
hur man installerar en Pontiac Vibe instrumentpanel täcka
hur du installerar en stereo i en Pontiac Grand Am
om tonneau täcker
hur man bygger en låda lastbil verktyg
installera en ljudanläggning i en bil