välja rätt stallfart på en momentomvandlare

välja rätt stallfart på en momentomvandlare

Inledning

Det finns många överväganden för att bestämma rätt stallfart för en omvandlare. En eftermarknad stall omvandlare används för bara två saker-bogsering och racing. De viktigaste överväganden är vikten på fordonet, utväxling, storlek på motorn, och den kraft och vridmoment som finns i ett visst varvtal. Andra viktiga faktorer är slipa av kamaxeln som till hissen, varaktighet och effektiva räckvidd och vilken typ av induktion om normal aspiration eller påtvingad induktion. De tvingas induktion kommer in endast om det är turbo i motsats till super ut på grund av den eftersläpning som ingår i turbon.

Om Stall konverterare

En normal stall omvandlaren har ett bås, beroende på fordon, från 900 till 1. 200 rpm. Som stallfart ökar, fängsel ökar, men med normal körning av fordonet kommer att accelerera med liten belastning ganska normalt så länge stannar inte överstiger 3. 000. När Max effekt kallas för, kommer boxen blinkar till stallfart innan fängsel sker. Till exempel, om ett fordon gör 30 km /h vid 1. 500 varv /min på andra växeln, när golv kommer RPM blinkar till 3. 000 innan man börjar dra hårt. För-och nackdelarna med detta är viktiga faktorer. När båset blinkar, kommer det att kasta motorn i makt-bandet och dra mycket hårdare än en konventionell omvandlare. Kon är att, med beståndet omvandlare, kan toppfart på andra vara 50 km /h vid 5500 rpm, och med stall omvandlare det kommer att bli runt 7. 200 vid samma hastighet. Övergången poäng måste betraktas som att hastigheten för att hålla sig inom RPM gränser.
ett bås Converter är en nödvändighet i racing för att få till max vridmoment så snabbt som möjligt. För dragande, som att sätta en tung båt ur vattnet, är en stall på 2500 max rekommenderas. Allt högre skulle skapa problem att köra medan dragande och kommer att döda bränsleekonomi. Glöm inte att gå den vägen varje gång foten lyfts från gas, eller när fordonet är cruising och en liten ökning av hastigheten är önskad, kommer RPM hoppa till 2. 500. I detta fall, innan det kommer att accelerera och när hastigheten är nådd kommer RPM släppa lägre medan kryssningar. Det är nästan som överföringen är att glida fram i båset är nådd.
Korrekt användning av ett stall omvandlare för racing är att scenen bilen och håll bromspedalen strax före sjösättning och blixt motorn till båset innan släppa bromsen. Använd inte blixten i båset i den första iscensättningen ljus. Som du ställer av den första uppsättningen av ljus, lätthet RPM på nära håll att blinka, bump-bromsa bilen i det iscensatta slutliga ljus, sedan omedelbart blixt och håll. Blinkande värmer tidigt upp omvandlaren och transmissionsolja om hålls alltför länge.

Stall Converter Kombinationer

Det finns en hel del teknisk jargong inblandade, men för den skull att komma till den punkt, här är några professionella förslag.
Ett fordon som väger runt u00A3 2. 800. med en motorväg redskap lägst 2,70 och en 4-växlad överväxel som gör runt 2. 000 varv /min vid 60 med högst 180 hk, använder en 2. 500 rpm stall omvandlare.
samma situation som ovan, men med en modifierad motor med 240 hk eller bättre och en RPM gräns på 7. 500, använder en 3. 500 stall att komma in önskad RPM bandet snabbt. Använd en bredare, segare däck.
Ett fordon som väger 3. 600 till 3. 800 u00A3. med en motorväg växel och en överväxel och 240 till 350 hk och 300 foot-pounds av vridmoment använder en 3. 500 stall. Detta kommer att ge den bästa ET för HP betyget.
Samma viktklass, lägre växel såsom 3,73 till 4,11, motorstyrka på 375 till 450 med 420 plus vridmoment, använder en 3. 000 gata och band eller 3. 800 remsor stall.
samma vikt, lågväxel 3,73 till 4,11, motorstyrka från 500 till 685 med 550 plus vridmoment, använder en 2. 500 till 2. 800 stall. Detta kommer att ge en mycket bättre kontrollerbar 60 fots tid utan bara att snurra på däcken med så mycket vridmoment. Med rätt gummi, kan detta ge en 1,2 eller bättre 60 fot.
En 3000 kg. bil med en modifierad fjädring (4-länk bak med 4,11 till 4,56 eller lägre växel), en modifierad 200R växellåda och en modifierad motor med överliggande kamaxlar, eller använda gördlar stud på en vanlig cam med en stor turbo lägger ut över 850 hästkrafter och ungefär samma i vridmoment, använder en 4. 000 till 4. 500 stall. För en super laddare använder 1. 500 till 2. 200 stall.


Relaterade artiklar


hur man målar chrome fälgar
hur man kan kontrollera en taklucka för läckor
hur man installerar en bil subwoofer till ett eget system
hur man installerar en bil avgassystem
hur man installerar en kassett spelare i bilen
hur man installerar en kort RAM-minne intag
hur man bygger en högtalarlåda
hur du ska justera bromspedalen höjd i en Mitsubishi 3000GT
hur man installerar ett fönster skylt på din bil
hur man köper eclipse bilens högtalare