öka hästkrafter av toyota corolla

öka hästkrafter av toyota corolla

High-Performance tändstift

Trots att Toyota Corolla är inte en högpresterande bil, finns det några enkla modifieringar som kan göras till Corolla som kommer att öka motorns effekt och prestanda. Ett av de enklaste till initiera prestationshöjande steg är att installera en högpresterande, split-brand tändstift i stället för fabriksinstallerade Corolla tändstift. Standard tändstift har en elektrisk diod per tändstift, högpresterande tändstift, annars känd som split-brand pluggar, har två elektriska dioder. Dessa typer av tändstift skapa en mycket starkare och effektivare gnista, en process som ökar effektiviteten förbränningskolvmotor, vilket i sin tur ökar motorns prestanda. Högpresterande tändstift håller längre, öka både motoreffekt och gas körsträcka samtidigt, och är snabba att installera.

High-Flow luftfilter

High-flow luftfilter är ett populärt val för alla bilägare intresserade ökar motorns prestanda och till och med gas körsträcka något. Standarden Toyota Corolla luftfilter är ett grundläggande, fabriksinstallerad luftfilter som är ganska restriktiv mot luftflöde. En stor del av att öka hästkrafter av motor (någon motor) är att öka luftflödet, högpresterande luftfilter göra det. Genom att installera ett högt flöde luftfilter på en Toyota Corolla, utomhusluften som sugs igenom filtret och vidare in i motorn kommer att höjas. Detta resulterar i ökad förbränningskolvmotor, vilket leder till ökad motoreffekt och bättre bränsleekonomi. High-flow luftfilter kan köpas i de flesta lokala bildelar butiker.

Synthetic Motor Oil

De ändringar tillgängliga för att öka effekten i en Toyota Corolla är begränsade, eftersom Toyota Corolla motorer inte är gjorda för att bli föremål för många högpresterande förbättringar. Det är dock en föga känd men effektiva metoden för att öka Corolla prestanda för att använda syntetisk motorolja istället för standard-grade motorolja. Syntetisk motorolja, förutom att varar längre än vanliga motorolja, har ökat smörjning egenskaper, vilket innebär att det minskar motorns friktion mer än vanlig olja. Och mindre motor friktion betyder mer effekt och bättre prestanda. Syntetisk motorolja är dyrare än vanlig olja, men de extra fördelar-längre livslängd och ökad motorprestanda-uppväger den extra kostnaden. Byta till syntetisk motorolja kräver ingen speciell skicklighet eller kunskaper.


Relaterade artiklar


om bildäck
hur du tar bort min gps från min bil
göra en VW bugg i en cabriolet
hur man undviker vanliga däck att köpa misstag
hur du installerar en stereo i en VW Beetle
hur du gör din egen bil interiör
hur man hittar rätt fönster storlek för en i bilen tv
hur du installerar en bil larm i en Hyundai Santa Fe
hur man installerar fjärr fjärrstyrning
om avlägsna Keyless bilen inträde