hur en bilstereo fungerar

hur en bilstereo fungerar

från antennen till den inbyggd enhet

stereo monterad i instrumentbrädan i en bil är bara lite större än en cigarrlåda. Inneslutet i det är kretsar som avkodar ljudvågor och digital information och förvandla det till ljud. Stereoapparater har normalt två funktioner-sändningar vad som finns på en särskild radiofrekvens och spela upp innehållet i CD-skivor

Den federala regeringen har lämnat vissa frekvenser för kommersiella och icke-kommersiella radiostationer att sända. . Som sådana är bil stereoapparater programmeras att ta emot signaler mellan dessa frekvenser (från 87,9 till 107,9 FM eller frekvensmodulering, och 530 till 1. 710 AM, eller amplitudmodulering). Bilen använder en antenn, som sticker ut från bilen och bedriver radiosignaler sändningar i intervallet bilen. Antennen sänder den signalen till radion, som översätter det till ljud. När en bil lämnar utbud av en viss station, kommer att antennen inte längre plocka upp en signal och radion kommer att bara spela statiskt brus.

Använda en CD-spelare

CD-spelaren utnyttjas i bilen är en kompakt version av en i-hemmet-spelare. De har samma funktioner och fungerar i stort sett samma. En CD-skiva med musik eller MP3-data, sätts in i stereo. Skivan sitter på en axel, som roterar den på en hög hastighet. En laser läser skivan och översätter innehållet till ljud, som sänds via bilens högtalare.

Auxiliary Adapters

Den stora populariteten för Apples iPod har tvingat bilföretag och eftermarknaden stereo beslutsfattare att integrera en enkel ingång för iPod eller annan MP3-spelare. Den mest populära metoden för att ansluta en enhet är med hjälp av en kabel med 3,5 mm adaptrar i varje ände. Ena änden ansluts till hörlursuttaget på iPod, medan den andra ansluts direkt på uttaget på stereon.

Systemets hjärna

stereo fungerar som ett nav som hanterar verksamheten under resten av bilens ljudsystem. Typiska bilar inte självständigt driver högtalarna. Strömmen till högtalarna kommer direkt från stereo, som skickar ljud genom elektriska vågor till högtalarna. Det är därför högtalare kapacitet mäts i watt.


Relaterade artiklar


hur man gör en lastbil säng täcka
hur du ska justera bromspedalen höjden i en Hyundai Santa Fe
hur man bygger en bil subwoofer
hur man installerar en bil larm
hur man försäkra bildäck
hur du tar bort min gps från min bil
Hur får man en personlig registreringsskylt i Connecticut
hur man ändrar tändhatten-Evo IX
Hur får man en personlig registreringsskylt i Tennessee
om Honda marken effekter kit