hur en bil fungerar spoiler

hur en bil fungerar spoiler

minskar den totala Vindmotstånd

En spoiler är en struktur inbyggd i kroppen av bilen, oftast på baksidan av bilen bakom bakrutan, som är avsedd att minska luftmotståndet genom att störa ineffektiva luftflöde. Ju snabbare bil kör, desto mer måste skära genom vinden, och ju mer luftmotstånd bilen upplevelser. Generellt är de mer yta som är utsatt för vind, desto mer drar bilen kommer att generera, vilket innebär den extra yta spoilern tillför dra. Å andra sidan, diffunderar en spoiler luftflöde på ett sådant sätt att dra sänks på andra områden av bilen, vilket resulterade i en total minskning av drag och ökar aerodynamisk effektivitet.

Vingformade Spoiler

Termen spoiler används ofta omväxlande för att beskriva en aerodynamisk förbättring, vilket är en sann spoiler, och en vinge formad förlängning, ofta ser på sportbilar eller racerbilar. Vingen formad förlängning fungerar annorlunda från en vanlig spoiler. Det använder luftflöde för att skapa nedåtriktad kraft på kroppen av bilen för att öka friktionen och traktionsutrustning, så att bilen att köra fortare och minskar tendensen för en mycket snabb bil, till exempel en Drag Racer att lyfta upp från marken. Till skillnad från en normal spoiler, skapar en vinge typ spoiler en tydlig negativ i termer av vindkraft dra, fått så effektiviteten i form av dragning måste överstiga extra vinden dra i för att den vinge för att ge en nettovinst.

dekorativ Spoiler

Medan standarden spoiler och vinge spoiler syftar till att öka effektiviteten körning, är det många bil spoilers installeras som en fråga om estetik. Många moderna bilar kommer med spoilers syftar till att göra bilen ser snygg eller sportigt samtidigt ger liten eller ganska troligt negativa vind drar effektivitet. Automotive entusiaster installera ibland sina egna spoiler ändringar. Sådan ändring är mycket mer sannolikt att resultera i lägre aerodynamisk effektivitet, hastighet och acceleration än det är att resultera i en ökning i prestanda.


Relaterade artiklar


hur man byter en ljuddämpare gas scooter
hur man målar en rc bil organ
om organ kit
hur man gör en snöplog blad för en ATV
beskriver anslutning Extraljus till helljus
hur du kan få en ny radio i en Ford F-150
hur man installerar ett fönster skylt på din bil
Hur får man en tallrik specialitet licens i Illinois
hur du installerar en soltak i en Jeep Grand Cherokee
hur man bygger en egen glasfiber baslåda