hur CB radioapparater arbete

hur CB radioapparater arbete

Power Up och ta in

privatradio (CB) måste radioapparater först drivas för att fungera. De brukar inte drivs av batteri. De flesta CB radioapparater är ansluten till cigarettändaren, som är ansluten till fordonets batteri. När CB radio är påslagen, operatörerna skulle stämma in på något av 40 olika kanaler med hjälp av kanalväljaren på radion.

Radio Signal Capture

CB radio då måste fånga upp radiosignaler som sänds av andra centralbanker inom en viss frekvens . De gör detta med hjälp av en lång antenn, oftast monterad på baksidan av en bil eller lastbil. Ju längre antennen är, desto större chans att fånga in önskad frekvens. De flesta CB-antenner är omkring 10 meter lång. Storleken uttrycks i fraktioner av längden det skulle krävas för att fånga hela CB våglängd, vilket är nästan 40 meter. Därför är en 10-fots antenn känd som en fjärdedel antenn. När signalen fångas, är det då omvandlas till en elektrisk signal som sänds via bilstereon.

Använda brusspärren

Operatörer normalt "surfa" kanalerna för att hitta en sändning de är intresserade av att lyssna eller svara på. Eftersom det finns så många kanaler att välja mellan och CB-radio våglängden är relativt kort, CB radios använda en brusspärr ratten som hjälper fokusera på önskad radiosignaler. Genom att vrida ratten åt vänster tills ett surrande ljud hörs, kan operatörer överrösta andra störande signaler. De skulle sedan sakta vända brusspärren till höger tills det är klart.

Sändningar en signal

Om operatören vill svara tillbaka till den särskilda radiosignal sänds, måste han nyckeln i mikrofonen och sedan tala. Detta talas signal kan omvandlas från elektriska till radio och sända ut samma mottagande antennen.

Radioinslag

CB radioapparater även har andra funktioner för bättre funktion. De flesta kommer med volymkontroll för högtalaren sändning. Många har också utnyttja Radio Frequency (RF) få för att justera mikrofon volym. Bra CB radioapparater har också frekvensen förinställda knappar för operatörer som använder sina radioapparater i samma område ofta.


Relaterade artiklar


höja lastbil säte i en bil
hur du installerar en stereo i en Nissan Sentra
hur man köper från Boston Acoustics bilens högtalare
hur du installerar en bil larm i en Cheva lavin
hur man installerar en bil larm i en VW Jetta
hur man installerar ny front bilens högtalare
hur man bedömer kraftbehov för en bil subwoofer
hur lätt köpa billiga fälgar
hur du installerar en bil larm i en Pontiac Grand Prix
hur du installerar en soltak i en Saturn Vue