Hur dimljus arbete?

Hur dimljus arbete?

visibilitetsdjupet i dimma

Dimljus är utformade för att minska bländning som uppstår när du kör genom tjock dimma. När du vänder på din strålkastare i ett plåster av dimma, är det mesta av ljuset reflekteras tillbaka på dig från vattendroppar i moln av dimma. Vatten är reflekterande av ljus nästan till den grad att vara en spegel, så när du slår på strålkastarna i en dimma, kommer ni att få det mesta av ljuset kastas ut i ögonen igen. Detta skapar en bländande plåster på ljus framför dig.

Mete för bättre syn

Tanken bakom dimljus är att minska mängden av bländning slungas mot dig. De dimljus är vinklade ner mot vägen i en vinkel, så när du slår på dem, är ljuset kastas över vägen framför dig och inte rakt framför dig, där det kan reflekteras tillbaka. Ljuset är inte reflekteras tillbaka in i deras ögon. Detta ger dig några synliga vägbanan, utan bländande dig. Färgen på ljuset har någon betydelse för deras användning i dimma. Idag, gul eller annan färg är inte erkänns som "bättre" på genomträngande dimma. Det kan ha mer att användas som en säkerhetsmekanism för mötande trafik.

Fördelar och nackdelar

Dimljus kommer att ge dig lite mer synlighet och minska bländning när du kör ner en dimmig väg. Du kommer att kunna se vägbanan tydligare och drabbas genom mindre bländning. Men vissa människor säger att dessa lampor verkligen inte ge dig en fördel. Den dimljus ljuset endast en liten del av vägen, eftersom de är vinklade och monteras lägre på fordonet. De ger inte andra förare tillräckligt varning, och ibland kan blinda andra bilister när de närmar dig. De inte heller skar genom dimman på något sätt. Lamporna i sig är samma lökarna strålkastare, lysdioder eller HIDs. Alla gula lampor använda ett färgfilter för att producera den gula färgen som kan minska några av de bländande reflexer, vilket gör dem tycks skära genom dimman.


Relaterade artiklar


hur du installerar en bil larm i en Plymouth Voyager
hur man köper klädslar för din bil eller lastbil
hur man kan njuta orm gränd i Taipei, Taiwan
hur man installerar fjärr fjärrstyrning
hur man bygger ett bränslevärmare.
hur du ansluter en Turbo Boost mätare
hur man byter packning för ventilkåpa i en Nissan Altima
hur man bygger en snabb bil
Hur ställer du klockan på en pionjär bilstereo?
hur du installerar en soltak i en Saturn Vue