kall luftintaget fakta

kall luftintaget fakta

En kall luftintaget är en eftermarknad del som kan lägga miles på en motor liv. Kallt luftintag blanda kall luft, som är tyngre än varm luft, med bränsle. Denna kombination ger bättre förbränning av bränslet, vilket har en positiv inverkan på motorn. Det finns många saker att tänka på innan inköp och installation av denna del till din bil

Historia

Den första kommersiellt tillgängliga kall luftintag system började säljas i slutet av 1980. Dessa modeller tillverkades av K N Engineering.

Estetiska värde

Bilentusiaster och konservatorer ibland lägga kallt luftintag som matchar motorrummet komponenter för att lägga ögon överklagande till bilen. Dessa intag finns i ett varierat utbud av färger och stilar, inklusive krom.

Fördelar

Installera en kall luftintag har många fördelar, bland annat bättre gas körsträcka, bättre gasrespons och mer hästkrafter. En annan fördel är att kallt luftintag använda återanvändningsbara filter, medan fabriken luftintag använder papper filter som skall bytas var 15. 000 miles.

Överväganden

Generellt kallt luftintag göra motorn starkare än fabriksinstallerade intag. En annan komplikation kommer när vatten rinner ner i intaget, vilket kan orsaka vatten-låsning.

Lagligheten

Enligt USC § 50 från 2301 till 2312, en tillverkares garanti fortfarande är giltig även om produkten har ändrats såvida inte ändringen är orsaken till komplikationer. Detta innebär att om inte fordonet kan bevisa att den kalla luften intaget är den direkta orsaken till problem med ditt fordon, vilket är ovanligt, kommer ditt fordon garanti gälla.


Relaterade artiklar


hur man installerar en bil larm i en ford explorer
hur nyans dina egna fönster
hur man hittar information om vad droger faller in i schema 1
hur man installerar neonljus bil
hur man anpassade måla en bil, på instrumentbrädan
Hur man väljer en passiv eller drivs bashögtalare i bil
Hur får man en personlig registreringsskylt i West Virginia
hur man byter bultar i en Harley Dyna front motorfäste
Hur får man en personlig registreringsskylt i Florida
hur du installerar en stereo i en Nissan Altima