hur man mäter lastbilsdäck

hur man mäter lastbilsdäck

Oavsett om en lastbils motor ändras eller lager, kraften som motorn måste gå igenom däcken innan den kan överföras till marken. Bredare däck är mer effektiva på att överföra denna kraft och att öka däckets förmåga att gripa vägytan, men resulterar i en förlust av bränsle körsträcka. Däck som är för breda kan förlänga utanför hjulhusen, vilket kräver installation av Stänkskydd, men kan också skaver mot hjulet väl när däcken är påslagen.
Av dessa skäl ordentligt mätning lastbilsdäck är av avgörande betydelse. Notera att med undantag för fälgdiameter, nästan alla mätningar för lastbilsdäck beräknas i millimeter i stället inches

Du behöver:. .
Mätapparat kan läsa i inches och millimeter
.


1.
Mäta den totala bredden på däcket. Den totala bredden är avståndet mellan utsida en däcksida (sidan av däcket) på utsidan av det motsatta sidan väggen. Denna mätning inkluderar alla dekorationer på sidan av däcket, såsom däcktillverkning etikett. För att korrekt ta denna mätning skall däck vara ordentligt pumpade och monteras på trucken.
2.
Mät profilbredden av däcket. Den del bredd däcket totala bredd av däcket, med avdrag för eventuella dekorationer på sidan av däcket.
3.
Mät spårvidd. Den spårvidd är avståndet från innerkant av slitbanan på utsidan av slitbanan.
4.
Mät den totala diametern på däcket. Den sammanlagda diametern är avståndet mellan den övre av slitbanan på ena sidan av däcket till toppen av slitbanan på motsatta sidan av däcket.
5.
Mät sektionshöjd av däcket. Avsnittet höjd är det lodräta avståndet från toppen av slitbanan att kornet sätet. Den pärla sätet är den inre delen av däcket som vilar mot ratten. För att korrekt ta denna mätning skall däck monteras på hjulet, och det måste finnas någon belastning på däcket.
6.
Mät fälgdiametern. Den fälgdiameter är avståndet mellan pärla platser på motsatta sidor av däcket. Rim diameter mäts i inches snarare än millimeter.


Relaterade artiklar


Felsökning portabel satellit-radio
hur man installerar en bil larm i en Pontiac Grand am
hur man installerar golv lampor i en bil
Hur får man en tallrik specialitet licens i Minnesota
hur man köper ett solskydd för en Toyota Prius
hur du ändrar din suspension hydraulik
hur man bygger egna högtalarlådor
Hur man monterar en kamera på bil för att filma
hur man sätter mp3 på en Garmin nüvi 350
hur du väljer färg för airbrushing en woodgrain effekt