hur man läser däckdimension

hur man läser däckdimension

Läsa ett däck storlek går utöver "är det en 13,14, eller 15 tums däck?" Vad kallas en 14 tums däck är ett däck som passar på en 14 tums fälg. Avståndet från kanten till kanten på däcket är den näst viktigaste frågan när vi avgör vilka däck behövs. Den tredje delen av däckdimension är bredden av slitbanan

Du behöver:.
Skiftnyckel
. Tyg.


1.
Om du behöver 14 tums däck, bör söka inskränkas till 14 tums däck bara. Den totala höjden på däcket bör bli nästa fråga. Med andra ord behöver du höga däck är korta.
2.
Vissa däck försäljare, på frågan vilka däck som behövs, ska plocka ut den högsta däck i lager som passar under fender brunnar i ditt fordon. Varför? De kostar mer. Egentligen är det inte en dålig rekommendation för de främre däck, om fordonet har bakhjulsdrift, i motsats till framhjulsdrift. Varför? Större däck håller längre, eftersom de gör mindre varv per kilometer.
3.
Höjden av däck för de bakre, förutsatt att du har bakhjulsdrift, har en annan faktor som bör beaktas. Längre än fabriken standarddäck effektivt kommer växel fordonet högre. Om du bor i lägenhet land, kan längre däck ge dig bättre gas körsträcka. Fordon som gör en hel del bergsklättring eller tunga transporter, kan dra nytta av att ha mindre däck att anpassa fordonet lägre. (Det är inte en storlek passar alla).
4.
Att bestämma storlek däckbyte du måste vara bra i matte, har en miniräknare, eller ett däck kalkylator. 225/70-14 innebär spårvidd för ett däck är 225 millimeter, är höjden av däcket 70% lika lång som den är bred (från kanten till kanten på däcket) och däcket får plats på en 14 tums fälg.
5.
vill konvertera 225mm till inches dela 25,4 till 225. Denna uppgår till ca 8,85 inches. 70% av 8,858 inches=ca 6,1 inches. Så, X 2 6,1 inches=12,2 inches + 14 inches=ett däck 26,2 inches tall.


Relaterade artiklar


hur du installerar en stereo i en Cheva corvette
installera carter bränslepumpar
hur du installerar en bil larm i en Dodge Durango
hur man väljer rätt GPS-mottagaren format för dina behov
hur du lägger till ett extra uttag till en bil
Hur får man en personlig registreringsskylt i Illinois
felsökning bil ljudsystem
hur reparera en kort RAM-minne intag
hur man bygger en snabb bil
hur man byter packning för ventilkåpa i en Toyota Highlander