hur man installerar en bilstereo förstärkare och subwoofer

hur man installerar en bilstereo förstärkare och subwoofer

Denna artikel kommer att ge en bättre kunskaper i bilstereo komponenter och kortfattat beskriva hur framgångsrikt man installerar dem

Du behöver:. .
Förstärkare
Subwoofer.
Power Wire (~ 17ft: 8 AWG eller lägre).
Jordledning (~ 3ft: 8 AWG eller lägre).
Remotekabeln Wire (~ 17ft: 18-14 AWG).
Högtalarkabeln (~ 3ft: 14 AWG eller lägre).
RCA-kabel (~ 17ft).
Säkring och säkringshållare.
Phillips skruvmejsel


1
första under huven på din bil, koppla bort kabeln från det negativa. . (-) Polen på batteriet. Detta kommer att förhindra oavsiktlig kortslutning inträffar när du installerar din förstärkare.
2.
Leta ett område under huven där du kan montera din säkringshållaren. Var noga med att hitta ett område som är så nära batteriet som möjligt, eftersom säkringen bara kan skydda mot kortslutning Om säkringen ligger inom kortslutning. När du har hittat ett område, borra och skruva ditt säkringshållaren på plats.
3.
Inifrån bilen, hitta ett område, helst ett befintligt skyddande gummiskyddet, som ger en lätt passera genom brandväggen och enligt huven. Bilden till vänster visar ett exempel på en befintlig gummiskyddet som gav tillgång inifrån bilen till området under huven. När du har hittat denna genomföring, prova att trycka på POWER tråd genom den inifrån bilen. Om du inte kan göra det, punktering genomföringen ett par gånger med en skruvmejsel och försöker trycka på strömbrytaren tråd igenom igen.
4.
När du har drivit makten ledaren genom genomföring, hitta rätt tråd under huven och dra tillräckligt slack för att ansluta kabeln till säkringshållaren. På denna punkt kan du ställa säkringen i säkringshållaren och koppla strömkabeln som har sin näring genom brandväggen säkringshållaren. Du kan också ansluta en kort ström kabel från den positiva polen på batteriet till den andra sidan av säkringshållaren.
5.
Dra din makt tråd genom bilen och in i stammen. Generellt är en bra plats för om ström kabeln längs förarsidan kanten av mattan. Detta är vanligtvis hålls på med plast fästen som lätt kan pried lös och återförslutits. Ta bort baksätet också ger enkel tillgång till stammen. Baksätet är vanligen hålls på plats med två klipp som finns under varje "bucket" seat. Ibland finns också en bult den håller stolen på plats.
6.
Få tillgång till dina eftermarknaden CD-receivern eller stereo huvudenhet med RCA-utgångar och remotekabel kopplar ihop. När du har tillgång, ansluta RCA kablar till subwoofer-utgång (SUB OUT) och även bifoga remotekabeln tråden till "RMT" eller "REMOTE" tråd på din cd huvudenhet (vanligtvis en blå tråd). Kör dessa trådar tillbaka till stammen till förstärkaren platsen som du gjorde med strömkabeln. För att förhindra att bullret från att komma in i systemet, kör signal och högtalarkablar ner passagerarsidan av bilen och hålla dem åtskilda från strömkabeln.
7.
Anslut Power Wire till " +12 V "eller" PWR "kopplingsplint på din förstärkare, anslut remotekabeln tråden till" RMT "eller" REMOTE "anslutningsklämma på förstärkaren, och även ansluta RCA kontakterna till RCA-ingången på din förstärkare.
8.
Crimp en ring terminal till ena änden av jordkabeln. Hitta en befintlig bult i bagageutrymmet som du kan fästa jordanslutningen Trådringen till. Om en sådan inte finns, hitta ett område som kommer att omfattas av mattan där du kan borra en helhet och placerar din egen bult. Var noga med att skrapa bort en del av färgen att uppnå en god ledningsförmåga för jordkabeln. Nu, fast jordledningen till den "GND" eller "Jord" plinten på din förstärkare.
9.
Anslut subwoofern till förstärkaren med din högtalarkabel. Se till att den positiva (+) terminal på subwoofern är ansluten till den positiva (+) terminal på förstärkaren eller din subwoofer kommer att vara ur fas 180a u00BA.
10.
Nu återkoppla den negativa polen i ditt batteri och kontrollera att förstärkaren sätts på och att subwoofern är hörbar. När du har säkerställt att allt är korrekt ansluten, ihop bilen och njut av bump!

Tips och varningar


 • När du väljer din makt, mark och högtalarkabeln Kontrollera att du använder en mätare på tråd som är lämplig för hur mycket makt att det kommer att leverera.
 • Välj en säkring som bara kommer att finnas något större än den ström som ditt system har för avsikt att dra. Välja en säkring som är alldeles för stor kan orsaka kabeln värms upp och orsaka smält isolering och möjligen fattar eld.
 • Anytime du arbetar med el finns det alltid risken för fara.
 • Se till att den negativa polen på batteriet kopplas bort medan du arbetar med något elektroniskt med ditt fordon. Detta kommer att förhindra många olyckor.


 • Relaterade artiklar


  hur man installerar en DVD-spelare i bilen
  hur du anpassar din bil
  hur man flytta bilens högtalare
  om smedja intercoolers
  hur man installerar krom ringar på en BMW X5
  hur man installerar en vikbar taklucka
  hur man köper ramar registreringsskylt
  hur man bygger en baslåda
  hur man väljer en satellit radioantenn
  hur man installerar en Hemi