hur man gör glasfiber bildelar

hur man gör glasfiber bildelar

Om du letar efter att utforma och bygga nya kroppsdelar för din bil, kan glasfiber vara det enklaste sättet att göra det. När glasfiber delar är inbyggda, med hjälp av flera lager av glasskivor överdragna med laminat harts, är de kraftiga ersättare till deras stål motsvarigheter. Glasfiber kan användas för att bygga nya karossdelar eller stötfångare, kapslingar för saker som subwoofers, eller snygga spoilers för montering på motorhuven eller bagageluckan

Du behöver:. .
Uretan skum
Skum-skärande kniv.
Bandslip.
Aluminiumfolie.
Självhäftande spray.
Cooking spray.
Glasfiber blad.
Laminat harts.
Bristled pensel.
Hand rullen.


1.
Mät ytan på fordonet där den del som ska fästas. Ta ner måtten på auto aktie stötfångare, fendrar, huva och bål. Även om du inte ersätter en faktisk del av kroppen, du behöver fortfarande dessa mätningar för delar du montera på bilen, som sidoväggarna eller en spoiler.
2.
Design kroppsdel utseende, form och mått. Rita och skissa dina mönster på papper. Omvandla dessa ritningar till visuella 3D-animering om du har animering programvara på din dator. Skriv ner det exakta mått och mätningar, vilket gör att de passar med den automatiska mätningar du tog tidigare.
3.
Skapa en gjutformarna för kroppsdelar av uretan skum. Skär stora skumblocken i kroppen detaljens form. För att hjälpa till att få formen till rätt storlek, göra cut större än är bör och tälja eller sand ner till formen glasfiber kommer att ligga på.
4.
Wrap aluminiumfolie runt om mögel, vilket gör att den är insvept tätt. Du kan spraylim på skum så folien kommer att hålla. Applicera icke-minne matlagning spray att folien är utanför så glasfiber fastnar inte.
5.
Lägg ett blad av glasfiber över utsidan av mögel om du gör en verklig kroppsdel. För en del du ska montera på en annan del, täcka hela mögel i glasfiber. Applicera ett lager laminat harts till glasfiber ark och vänta på att torka.
6.
Ta bort glasfiber från mögel om det inte är helt lindade runt den. Var ytterst försiktig när du tar bort den, som en glasfiber blad i sig är mycket bräcklig.
7.
Stärka kroppsdel med mer glasfiber duk, tillämpa mer laminat harts till ytan och om en annan blad på den. För en del där du tagit bort mögel, tillämpa extra glasfiber den del på insidan, lägga till så många blad som du tycker behövs. För en del där formen är helt inlindad, lägga till ett par fler blad längs hela utsidan.
8.
Jämna ut varje glasfiber ark när du använder den för att se till att det inte finns några luftbubblor. En hand rulle hjälper dig att göra detta.
9.
Paint och detalj kroppsdel när den är klar. Applicera primer på hela ytan innan den faktiska färgen själv, då applicera flera skikt av färgen i jämna, nivå stroke. När färgen är torr, är den del redo att fästas på auto.

Tips och varningar


 • alltid skydda dig med ett andningsskydd vid slipning av föremål, speciellt skum eller andra plaster, eftersom partiklarna de släpper ut mycket farliga.


 • Relaterade artiklar


  hur man installerar vinterdäck
  hur man håller en svart bil svart
  hur man bygger ett ljus brandbil
  Hur får man en tallrik specialitet licens i Alaska
  hur du ändrar din suspension hydraulik
  hur man köper Foose hjul
  hur till hamn och polera spjällhus
  hur man eftermontera en aktie strålkastare med projektorer och en HID kit
  hur du installerar en bil larm i en geo metro
  hur man ansöker vinyl till bil eller lastbil med den våta metoden.