hur du ansluter en varvräknare

hur du ansluter en varvräknare

En varvräknare mäter antalet gånger motorns vevaxel roterar per minut (RPM). För varje motor, bestämmer RPM hur mycket hästkrafter och vridmomentet är producerad vid en given tidpunkt. Anslut en varvräknare till en motor och veta när motorn är igång med maximal prestanda och när det kan vara för hårt. Alltför många motorvarv skapar överskottsvärme, och minskar motorns tillförlitlighet. Skydda varje motor från överskott slitage med RPM data lätt att installera varvräknare kan ge dig.

Du behöver:
Varvräknare
. Skruvmejsel.
Stålborste.
Säkring Tapphållare.
Drill.
Borr (1/4-tums).
Wrench.
Tång.
Tape.


1.
Arbeta i ett väl upplyst område med tillgång till den utrustning du behöver när du har börjat ansluta en varvräknare till ditt fordon.

2.
Lyft huven och koppla bort negativa batterikabeln från batteriet och hålla den från att komma i kontakt med under varvräknaren installationen.
3.
Leta reda på tändningen spole och rengör negativa kontakten och alla adaptrar som kan förekomma. Ta bort eventuell oxidering eller skräp från denna plats där varvräknaren avsändaren tråd kommer att säkras.
4.
Hitta ett bra ställe att passera en tråd genom brandväggen framför förarhytten. Om det inte finns existerande tråd eller kabel hål närvarande använder en elektrisk borr och u00BC-tums borra ett hål för varvräknare leda till passera.
5.
Placera varvräknaren mitt över rattstången och fäst den säkert med en Monteringsklämmor och fästet monteras på rattstången av fordonet. Den varvräknare kommer att ha ledningar som kommer från baksidan av mätaren. Den ena är en jordkabel, en är en strömförsörjning far, och man kopplar bilens tändningssystem antingen via tändspolen eller genom en elektronisk anslutning till fordonen datoriserade tändningen. Ett system utan en distributör måste ansluta till elektronisk tändning. Kontrollera med de mått tillverkaren för den gröna ledningen Uppkopplingen som passar tändsystemet installerat i bilen. Stegen för strömförsörjning och jordkablar på alla takometrar är desamma. Den gröna ledningen varierar mellan olika när ingen tändspolen är närvarande.
6.
Tejpa ihop de trådar som sticker ut på baksidan av mätaren tills ledningarna möta instrumentbrädan. Säkra kablarna under instrumentpanelen fästs med band eller genom att använda befintlig sele vägar att köra kablar i kanal som hus befintliga ledningar.
7.
Hitta en väg för den gröna ledningen att köra igenom brandväggen i framför föraren under instrumentbrädan. Använd en befintlig bana för ledningar eller borra ett u00BC tums hål att passera ledaren genom in i motorrummet. Skydda alla kablar från chaffing inuti en brandvägg hål genom att skydda den med en gummigenomföring och kisel gel. Detta gör kabeln säker och tätar hålet från utsidan.
8.
Kör kabeln strömmen till gruppcentralen och tryck in en säkring med en säkring kranen. Hitta en säkring som verkar på svarvning av startnyckeln. När nyckeln vrids och hjälpkraft levereras bör varvräknare också tänd för användning. Jordledaren måste säkerställas på en färg gratis samband med den stora delar av fordonet. Ett bra ställe att marken varje mätare är vid fästet för pedalen församlingarna. Gas, broms, eller kopplingen fästen är ett bra ställe att lossa en mutter och sätter in en jordledning för en extra komponent eller elektronisk anordning.
9.
Sätt upp allt löst, hängande kablarna från runt förarens fötter område. Lämna inte trådar att hänga vid körning för att undvika att dra ledningar från mätare, eller orsaka en olycka under körning.
10.
Anslut den gröna kabeln till den negativa posten som tändspolen. Denna anslutning kommer att översätta den elektroniska pulser av tändspolen och översätta det till en RPM mätare beräkning som visar hastigheten på vevaxeln under användning.
11.
Skydda spolkabeln från värme och rörliga delar genom att sätta in i befintliga kabelnät rör eller inkommande kabel kanal för att täcka tråd för skydd.
12.
sätt upp längden på kabeln till brandväggen insidan av motorrummet alla vägen tillbaka till brandväggen entrén framför enheten. Denna tråd är utsatta för kortslutning om de inte skyddas från skador.
13.
Anslut den negativa batterikabeln och du är redo att testa den nya varvräknaren prestanda samt hålla din egen efterfrågan på resultat inom den säkra zonen av motor du har.

tips och varningar


 • att ta reda på rätt plats för din varvräknare gröna ledningen besöka resursen som anges nedan. Bästa tipset att ha är rätt ställe att komma i kontakt den lilla gröna tråd som gör att varvräknaren att läsa RPM av en motor.
 • Koppla ur batteriet. Med en skruvmejsel på en "het" säkringsbox kan skapa en kort som bränner upp hela elsystemet på ditt fordon. Bara arbeta med säkring kranar och elektriska skarvar med urkopplat batteri. Ta bort minuskabeln från batteriet för att förhindra elektriska stötar eller skada från elektrisk brand med denna enkla förebyggande åtgärd.


 • Relaterade artiklar


  hur för att behålla din nyans bilfönstret
  hur man ansöker en patch till en motorcykel läder jacka
  hur man installerar en avlägsen förrätt i bil
  bygga egna bilmattor
  hur man köper en grundläggande GPS-enhet för din bil
  Hur man väljer ett fordon kompass
  hur man köper en accelevision bil DVD-spelare
  installera en flip ner tv i bilen
  höja lastbil säte i en bil
  hur man kan jämföra en mono vs flerkanalig förstärkare