hur bi-wire Focal Bilstereo högtalare

hur bi-wire Focal Bilstereo högtalare

Focal Bilstereo högtalare har ett utmärkt rykte för kvalitet ljudåtergivning. Om du verkligen vill få ut det bästa av dem, anser bi-wiring. Bi-wiring är helt enkelt ett sätt att individuellt förstärka bas och diskant i en högtalare. Det ger förbättrad klarhet i diskant och bättre bas i dalar. Inte alla högtalare kan bi-kabel, men om din kan, ta en titt på hur det kan göras

Du behöver:.
Högtalarkabel
. förstärkare.
Focal Bilstereo högtalare.


1.
Bestäm om din fokus bilstereo högtalare kan bi-wired. För att möjliggöra biwiring, måste högtalarna vara komponent högtalare, med separat diskant, bas, och crossovers, och crossover kretsarna måste ha individuella ingångar för de låga och höga frekvenser, i motsats till en enda ingång. Titta på delningsfilter för "Input-Hög, + -" och Input-Låg,=-. "Om du har terminalerna på crossovers som är märkta som sådana, du kan bi-wire högtalarna
2.
Anslut din bas till crossover, ansluta den positiva polen på basen till den positiva polen utgången på crossover, märkt "woofer +. "Anslut den negativa terminalen på basen till den negativa utgången på crossover.
3.
Anslut en längd på högtalarkabel från förstärkarens högtalarutgång till" input-low "terminaler . Liksom i steg 2, anslut den positiva polen till den positiva och den negativa terminalen till negativa.
4.
Anslut en längd på högtalarkabel från förstärkarens högtalarutgång till " input-hög "terminaler. Liksom i steg 2, anslut den positiva polen till den positiva och den negativa terminalen till negativa.
5.
Undersök dina kablar och se till att det matchar bilden. Nu tråd andra uppsättning högtalare i paret på samma sätt som du gjorde första högtalare.


Relaterade artiklar


installera bilstereo system
hur man blir en specialitet bilmekaniker
bilstereo köpare guide
hur man förkorta en Cheva flaket
hur man bygger ett traktorpulling motor för lastbilar
hur man installerar subwoofers
hur man köper överdimensionerade däck
hur nyans en matrisskrivare fönster
hur man installerar en stereo i en Lincoln Navigator
Hur får man en tallrik specialitet licens i Michigan