hur man installerar en bil sele stereo kablage

hur man installerar en bil sele stereo kablage

Uppfinningen av bilstereons kabelnätet har gjort att installera en ny bilstereo i bilen mycket enklare. Ingen mer har du att söka och testa ledningar jakt efter makt leder eller försöker gissa vilket tråd gör vad, nu blir det en plug-and-play-installation. Följ med när vi installerar en bil sele stereo ledningar i en 1995 Chevy truck

Du behöver:
Blue butt kontakter
. Presstång.
Avisoleringstänger.
Skruvmejsel.


1.
Ta fabriken stereo för att komma åt selen. Sätt nyckeln i tändningslåset och vrid den till läget ON utan att starta bilen. Shift kolumnen växelreglaget hela vägen ner så det är ur vägen. Om du har en tilt kolumn, drop ner den också.
2.
Ta bort streck bezel genom att försiktigt dra bort den från instrumentbrädan. Det är säkrade genom påtryckningar klipp i ytterkanten, utan vara mild så du inte bryter på ramen.
3.
Med bort bezel, ta ut bilstereon. Det hålls på plats av klipp på sidan. Med däck dras ut, lossa selen från baksidan av däcket.
4.
Förbered eftermarknaden för att ansluta till selen från den nya stereon genom att placera två av dem på en arbetsbänk. Du kommer att märka att båda selar har liknande färgkodning, eftersom industrin har gjort vissa färger standard. Med hjälp av ledningar strippor, remsor om 1/4-tums från slutet av kabeln till exponera koppartråd.
5.
Ta sele som monteras på fabriken sele och crimp blå rumpa kontakterna till slutet av varje tråd.
6.
varje ledare bör också märkas för att underlätta installationen, starta så kopplar ihop kablar upp tillsammans. Generellt svart är för marken, gul för konstant kraft och rött för tändning, så börja koppla ihop sladdar och crimp dem med matchande tråd från den andra selen.
7.
En gång i samband görs, selen är klar. Clip ena änden i selen från fabriken selen och den andra till stereon. Nu selen är installerad och den nya stereon är bra att gå.


Relaterade artiklar


hur man får en handikappad registreringsskylt i Connecticut
hur man köper en bil larm
hur man gör plus dimensionering på hjul och däck kombinationer
hur man installerar en bil larm i en Ford Taurus
hur du gör din egna "blackout ljus" för mindre än en tank
hur man byter en in-dash satellitradio
installera en bilstereo preamp
hur man får erbjudanden på däck
bort dekalerna från bilar
hur man använder klubben lås ratten