hur man förkorta en Cheva flaket

hur man förkorta en Cheva flaket

Lastbilar är nyttofordon, men ibland visst organ stil lastbil du letar efter finns endast i en lång säng. Förkortning en Cheva säng är inte en rolig process, det är inte heller lätt. Men med lite verktyg och noggranna mätningar, kan du förkorta en säng i en helg. Denna artikel kommer att förklara hur man förkorta en Cheva flaket

Du behöver:.
MIG-eller TIG welderReciprocating sawCut-off wheelGrinderSandpaper eller kvarn med lock discTape measureMasking tapePermanent marker3 /8 Ratchet och uttag står setJack eller såg horsesPaintPrimerBodyworking toolsPlastic kropp filler36-grus, 80-grus och 220-slippapper.

Förkortning sängen


1.
bort sängen från fordonet. Placera den på antingen såg hästar eller pallbockar, beroende på vad du har. Se till att sängen är säker och att den står kan stödja din vikt också. Du kommer att behöva tillgång till varje sida av sängen, så se till att du kan flytta runt den lätt.
2.
Markera var du vill klippa. Beroende på det år då Chevy lastbil, ibland skillnaden mellan den långa sängen och korta modeller sängen innan bakskärm väl. I andra år är det både före och efter hjulhusen. Om det är båda, bara upprepa processen för den andra sidan.
3.
Flesta långa sängar är 8-fot lång, jämfört med den korta sängen vid 6 meter, så använder maskeringstejp , markera ut ett 2-fotdelen av sängen som du vill ta bort. Se till att hålla bandet så rakt och vertikala som möjligt. Målet här är att skära ut en stor del av stål och sätta ihop den perfekt, så se båda dina märken är exakt vinkelrät. Markera hela vägen genom sängen, inklusive insidan och på golvet. Använd en markör för att lägga ut knepiga områden som du inte kan nå med bandet. Se till att ta massor av mätningar, inklusive bredden på sängen, längden hörn till hörn och den nya längden. Detta kommer att säkerställa att saker och ting är raka.
4.
Med tigersåg, börja göra din nedskärningar på sänggrind och arbeta dig nedåt. Ju längre bladet, desto bättre du är på denna punkt eftersom det kommer att hjälpa dig att skära genom både inre och yttre säng väggen på en gång. Se till att din såg hålls på en 90-graders vinkel mot sängen, så att din sågen skär perfekt på båda sidor av sängen. Om det finns ett knepigt område du inte kan nå med sågen, använd kapskiva.
5.
Upprepa denna process för den andra sidan. Flytta sedan in i sängen och börja skära bakersta delen av sängen. Detta kommer att frigöra de två sektionerna, så se båda sidor får lämpligt stöd först.
6.
När sängarna är separerade, klippa ut det sista avsnittet på den främre delen av sängen.
7.
Använda slipmaskin med en flik hjul, alternativt några sandpapper, nötningsmärken alla de avskurna kanterna så att bara ren metall visar. Detta för att säkerställa en kvalitet svets.
8.
Skjut ihop de två halvorna och kontrollera brister. Det är bäst att passa de brister som nu snarare än senare, så jämna ut eller klippa vad du behöver. Mät sedan sängen för fyrkantiga.
9.
Börja svetsa sängen tillsammans med kryss sängen på sängens och den nedre delen av sängen. Steg tillbaka och se alla kroppens linjer matcha perfekt och att allt är i linje.
10.
Fortsätt svetsning sängen, gör korta skinn-svetsar var 5 eller 6 inches. Det viktiga är inte att värma upp plåten för mycket annars kommer varp och orsaka karosseras huvudvärk senare.
11.
När sängen är helt svetsas upp, slipa ner alla svetsarna. Än en gång, flytta kvarnen runt mycket och tänk på att inte värma upp metall för mycket. Ständigt kontrollera och kontrollera igen att du inte orsakar den metall som varp. Ta din tid här, och resten av processen kommer att gå mycket smidigare.
12.
Med allt jämnas ut, starta karosseras panelen med plast spackel. Börja med 36-sandpapper för vårdslös i spackel och sedan gå vidare till gradvis mjukare betyg.
13.
När sängen är rak, Torka av färg och primer sängen. När primern slipas och du är säker att allt är rakt, måla sängen för att matcha bilen.

Tips och varningar


 • Detta är inte en lätt projekt, så tänk på att inte bara hoppa in i den. Det plåtarbeten är lätt att göra på egen hand, men att göra ramen kräver en kvalificerad professionell med många års erfarenhet gör ramverk. Inte hoppa i förkorta ram själv om du inte har den erfarenheten.


 • Relaterade artiklar


  om avlägsna Keyless bilen inträde
  Hur man monterar över borrade skivor
  hur du installerar en soltak i en Mercury Cougar
  installera kedjor traktor däck
  hur man installerar bakre högtalarna i en 2000 (eller så) corolla
  felsökning bil ljudsystem
  hur du installerar en bil larm i en Hyundai Santa Fe
  hur du installerar en bil larm i en Toyota Corolla
  hur man köper en Coby mobilt videosystem
  hur man installerar en bil extender bilbälte