ersätta ett headliner på en Chevy Cobalt

ersätta ett headliner på en Chevy Cobalt

Den Chevy Cobalt är den sena modellen bruksbil som tog plats för Chevan Cavalier. Det är en två-dörrars Coupé, som är sportig nog att vara attraktiva på den aggressiva folkmassan, men ändå kör som en tam bruksbil så att även pendlare kan uppskatta det. Som en sen modell bil, det finns inte många tillfällen då delar helt enkelt bär ut på denna bil, dock kan en bil del antingen vara hängande, trasiga eller helt enkelt smutsig, och det är headliner. Headliner är trasan pjäs som täcker taket på bilen och ger isolering, en ljudbarriär och estetik för Chevy Cobalt. . Men under tiden denna duk kan börja sag, missfärgas eller få hål i den, då det är viktigt att ersätta den innan den blir en fara genom att falla i förarens ögon

Du behöver:
skruvmejsel .
Spray-on lim.
Ny headliner.
Rakblad.


1.
Börja med att avlägsna alla trim från runt kanterna av headliner. För det mesta kan du dra bara utåt på trim och pop bort det, men det finns några skruvar som du måste ta bort med en skruvmejsel för att avlägsna alla trim.
2.
Pop överljus ur hållaren med skruvmejsel och sedan börja dra fri fjärilen klipp från kanten av headliner. Fjärilen kläms fast hål i taket och karossen, så det kan vara nödvändigt att använda nål-plattång att bända upp klippen gratis.
3.
Skjut den gamla headliner ur hytten av kobolt. Det kan bli nödvändigt att lägga framsätet ner för att manövrera headliner ur passagerarsidan luckan. Lägg det gamla headliner bredvid den nya headliner och överför fjäril klipp från en headliner den andra (på detta sätt den nya headliner passar exakt som den gamla).
4.
Spraya lim i en fyra-tums svep i ytterkanten av headliner, och sedan sprida mer av lim längs beskärningsområdet av biltaket. Låt både lim tygprover torka så tacky, och börja sedan installera den nya headliner.
5.
Skjut headliner in i hytten på bilen, och tryck sedan på fjärilen klippen på plats. Sätt på ett tryck runt hela omkretsen av headliner så att limmet binder och sedan installera om trim. Sist men inte minst, sätt tillbaka kabeln till överljus och pop lampan på plats på headliner.

tips och varningar


 • Det kan vara lättare att ta bort alla säten i bilen för att ge mer utrymme för att komma åt headliner.
 • Undvik inandning av ångorna från limmet som de är mycket starka.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter en lastbil främre fjädrarna
  hur man gör en lastbil säng täcka
  Hur man köper bästa högpresterande däck till din bil till bästa pris
  hur man tråd en amperemätare
  hur man hittar en person genom sitt mobilnummer
  Toyota marken effekter kit
  hur du tar bort ett lås ratten
  Hur en bil fungerar stereosystem?
  hur du installerar en bil larm i en Mitsubishi Galant
  Felsökning bil förstärkare