hur man tråd ett 12-volts relä för en fläkt

hur man tråd ett 12-volts relä för en fläkt

Reläerna används på många ställen i bilar och lastbilar. Bryteffekt till extraljus är ett exempel på sådan användning. Med ett relä låter dig köra mindre ledningar genom fordonet, vilket är en ersättning i dagens mindre bilar. Reläer bör användas för att slå på strömmen till någon krets som drar mer än ett par ampere ström

Du behöver:.
Signal STAT 192 relä eller equivalentSolderless spade kontakter (kvinnliga sida) Primär wireInline säkring holderSolderless ring connectorsSolderless rumpa connectorsSPST vippbrytare med blad terminaler.


1.
Koppla bort den negativa batterikabeln på fordonets batteri.
2.
Montera reläet med en självgängande skruv i ett skyddat läge nära batteriet.
3.
Installera en lödfri ring i ena leda av inline säkringshållare och montera ringen på bulten på den positiva batteripolen klämma .
4.
hjälp av primärt tråd och en lödfri butt-kontakt, utsträcka övriga ledning av inline säkringshållare så behövs för att nå relä.
5.
Använd en lödfri kvinnlig spade kontakten, och montera sladden från inline säkringshållaren till terminal 87 på reläet.
6.
Anslut en kabel mellan stift 87a till stift 86 använder en kort bit tråd med kvinnliga lödfritt spade kontakter.
7.
Anslut ingången tråd av den 12-volts fläkt till stift 85 på reläet med en kvinnlig spade kontakt. Om fläkten har två trådar, kommer den andra ledningar för att ansluta till jord. Gör detta genom att installera en lödfri ring kontakten på kabeln och skruva kopplingen till en metall bit av fordon med en självgängande skruv.
8.
Installera en vippa i ett bekvämt läge i fordonet. Du kanske måste borra ett u00BD-tums hål för att montera strömbrytare, eller använd en konsol och installera det med självgängande skruv.
9.
Kör en tråd från stift 30 på reläet till antingen terminalen på vippan. Använd Lödfritt kvinnliga spade kontakter för att ansluta både switch och stafett.
10.
Gör en tråd leda med en ring terminal i ena änden och en kvinnlig spade kontakt i den andra. Fäst spade terminalen till den andra byta terminal och ringen depå till en bra mark under instrumentbrädan med en självgängande skruv.
11.
Anslut den negativa klämman batteripolen. Testa din relä krets genom att vrida på vippan. Detta skäl spolen i stafetten, stänga kontakter och slå på din relästyrda enhet.


Relaterade artiklar


hur man installerar en sol tak i en Dodge intrepid
Hur man väljer en bil förstärkare
installera en flip ner tv i bilen
hur du ska justera bromspedalen höjd i en Lincoln Navigator
hur du installerar en soltak i en VW Passat
hur man får Lojack för en bil du redan äger
hur man får en handikappad registreringsskylt i Arkansas
hur man får en handikappad registreringsskylt i Montana
hur du gör din egen bil interiör
hur man köper JBL bilens högtalare