hur man kan förbättra gas körsträcka i en Ford Mustang

hur man kan förbättra gas körsträcka i en Ford Mustang

Ford Mustang är populärt känd mer för sin makt snarare än dess bränsle körsträcka. Från starten var Mustang avsedd att vara en relativt billig bil som lätt skulle kunna anpassas för att passa en viss kund smak. Trots att Mustang har alltid varit erbjuds med en sexcylindrig, var den stora majoriteten av Mustanger utrustad med en rad av högpresterande V-8s. Däremot kan bränsleeffektivitet någon Mustang, även de med V-6: or, ökas dramatiskt med mindre ändringar och regelbundet underhåll.
1
. .
Byt ut luftfiltret med hög prestanda filter. Stock luftfilter fela generellt på sidan av försiktighet snarare än effektivitet. En motor behöver syre för att fungera och av syre som kommer in i motorn måste först passera genom luftfiltret. Stock luftfilter i allmänhet är mer restriktiva än eftermarknaden enheter, vilket innebär att motorn måste använda mer energi för att dra luft genom ett bestånd luftfilter än en eftermarknad en. Många eftermarknaden luftfilter finns som filtrerar luften precis lika effektivt som, om inte bättre än, aktier men behöver inte motorn att arbeta så hårt att dra luft genom filtret. Att byta till en kvalitet luftfilter kommer därmed att leda till en ökning av bränsle körsträcka.
2.
Uppgradera avgassystemet. De flesta Mustangs var utrustade med mycket restriktiva avgassystem. Motorn måste passera avgaserna ut ur motorn och genom avgassystemet. Många Mustangs, även de som är utrustade med V-8: or, samlades med en enda avgasröret. Användning av en enda avgasröret begränsar kraftigt motorer förmågan att avstå från avgaserna. Genom att omvandla den inre rör avgassystemet på en duell avgaser, kommer motorn inte arbeta lika hårt, vilket resulterar i en ökning av kraft och bränsle körsträcka.
3.
Uppgradera tändningen systemet till en eftermarknad elektriskt tändsystem. Tändsystemet är ansvarig för att tända luft /bränsleblandningen att motorn brinner. Beståndet tändsystemet kan mycket olämpligt att på ett effektivt antända denna blandning. Detta är särskilt problematiskt för äldre Mustanger som använde en mekanisk-systemet i de distributörer och svaga tändspolar. Installera en kvalitet eftermarknaden elektriskt tändsystem kommer att öka effektiviteten i motorn, vilket resulterar i bättre gas körsträcka.
4.
Byt alltid olja varje 3. 000 miles. Spillolja, eller låg oljenivå, minskar faktiskt verkningsgraden hos en motor. Denna förlust i effektivitet minskar miles per gallon bensin motorn måste konsumera för att nå en given punkt. Byta olja var 3. 000 miles hjälper motorn att fungera smidigt, och därmed förbättrades Mustang gas körsträcka.


Relaterade artiklar


hur du anpassar en Hummer
hur du tar bort en antenn för Färgtoning
hur man byter ett däck på en Ford Expedition
hur man bygger en front buggy motor järnväg
hur man får bilstereo installationen utbildning
hur du ska justera bromspedalen höjd i en Toyota Corolla
hur man får en handikappad registreringsskylt i Michigan
hur man köper ett solskydd för en Toyota Prius
hur man köper klädslar för din bil eller lastbil
hur man installerar en Pontiac Vibe instrumentpanel täcka