hur man byter en lastbil främre fjädrarna

hur man byter en lastbil främre fjädrarna

Ta bort och sätta spiralfjädrar på en lastbil kan lyfta eller sänka fordonet. Det är också bra för grundläggande underhåll. Det är inte ett svårt jobb, men arbetet kräver viss grundläggande mekaniska kunskaper och en bra uppsättning verktyg. Vid tillämpningen av denna artikel kommer vi att ta bort den främre fjädrarna på en 1995 Chevrolet lastbil, även om processen är mycket likartad för andra fabrikat och modeller

Du behöver:.
3/8-tums Ratchet och uttaget set1/2-inch Ratchet och uttag setJackJack står 12-tums eller längre bända barFlathead screwdriverHook tool3-eller 5-lb.
 slägga.


1.
Använda 1/2-tums spärrnyckel, lossa men ta inte bort framhjulet klackarna. Använd domkraften för att lyfta framför lastbilen och ställa den på pallbockar. Det står skall monteras på ramen så att framsidan av fordonet är säkert och svävande i luften. Avlägsna muttrarna, dra av hjulen och ställ dem åt sidan.
2.
Använd 3/8-tums spärrfunktion att ta bort främre stötdämpare. De är som hålls på plats av en enda mutter i toppen, och ett par skruvar på undersidan av kontrollgruppen. Ta bort stöt genom botten av kontrollgruppen.
3.
Använd 3/8-tums spärrfunktion för att ta bort tie-rod bult på axeln. Använd sedan spärr för att ta bort gunga-baren slutet länkar på båda kontrollgrupperna.
4.
Använda kroken verktyget bända sprinten bort av kronmuttern som håller lägre kontroll armen till axeln.
5.
Pumpa upp domkraften att träffa undre armen. Applicera tillräckligt tryck för att hålla en stabil lyft på armen, men inte tillräckligt för att lyfta fordonet bort av läktaren.
6.
Ta bort kronmuttern som håller på nedre kontrollgruppen. När muttern är avstängd, bör domkraften hålla undre armen på plats utan att låta våren att släppa spänningar.
7.
Med slägga, pund sidan av spindeln tills kulled är fri från spindeln. Sänk domkraften långsamt att gradvis lindra spänningen på fjädern.
8.
När den undre kontroll arm är hela vägen ner, använd spett att smälla våren ur fickan . När fjädern är gratis, installera en ersättningsmodell i omvänd ordning.

Tips och varningar


 • Springs är under en hel del spänning, så var försiktig när du ta bort dem. Av säkerhetsskäl, alltid hålla kontakten under kontrollgruppen.


 • Relaterade artiklar


  hur man köper en Blaupunkt enhet bil huvud
  hur man stämmer och ändra motorstyrsystem
  hur du installerar en soltak i en Cadillac Escalade
  hur du ställer in en ny bil förstärkare
  hur för att behålla din nyans bilfönstret
  Hur bilen sön tak arbete?
  hur man köper en DVD med dubbla skärmar för en bil eller minibuss
  hur du installerar en stereo i en Cheva Silverado
  hur du installerar en bil larm i en Ford F-serie
  Hur man säljer en personlig registreringsskylt i Storbritannien