hur du tar bort fronten spiralfjädrar på 2005 GMC lastbil

hur du tar bort fronten spiralfjädrar på 2005 GMC lastbil

Sänka eller lyfta din lastbil är en populär sak att göra, men på en 2005 GMC lastbil, med ut på framsidan fjädrarna kan vara lite av en rutin. Det är görbart hemma med några verktyg, men det kan vara frustrerande. Följ med att lära sig att ta bort fjädrarna på en 2005 GMC lastbil

Du behöver:.
JackJack stands3 till u00A3 5
 sledgehammer1/2-inch Ratchet och socketsLong spett.


1.
Lossa upp ditt framhjul lugs. Hissa upp främre delen av lastbilen och ställa ramen på pallbockar. Kontrollera att bilen är ordentligt på läktarna innan du börjar ta isär saker. Ta bort framhjulen och ställa dem åt sidan.
2.
Hjälp av en spärrfunktion, lossa den övre bulten på chock monterad på toppen av ramen och sedan skruva isär botten av chock och ta bort den chock ner genom den undre kontrollgruppen.
3.
Lossa swaybar bult som förbinder de lägre manöverarmen till swaybar. Gör detta på båda sidor i detta skede i processen, oavsett om du gör bara en sida i taget eller annat.
4.
Ta domkraften och placera den under undre arm. Pumpa upp domkraften tills den förenar sig med den lägre kontrollgruppen, men inte lyfta det så högt att lyfta fordonet från domkraften.
5.
Lossa övre boll- gemensamma bult och ställ den åt sidan. Vid denna punkt är all spänningen på fjädern på undre armen och domkraften håller tillbaka trycket, så låt inte den glida loss.
6.
Använda en 3 eller u00A3 5 slägga, träffa styrspindeln bredvid den övre kulleden. Detta kommer att ta tid, men när kulleden är lös, den undre kontroll armen sjunka något, eller överarmen blir lätt att flytta. Du måste kanske något lägre uttaget för att låta vikten på våren dra kulleden ur knogen, men inte sänka det mer än 1 cm från botten av den undre kontrollgruppen. Kom ihåg, att våren har en hel del makt bakom det, gör så låt det inte komma ifrån dig.
7.
När den övre kulleden är gratis, sänk domkraften långsamt så fjäderspänningen successivt skingras. När kontrollen arm är hela vägen ner, tryck ner resten av vägen och använda en spett att pop våren ut i armen. Nu på våren är ute, och du kan ersätta det med antingen en sänkning eller lyftning våren. Om du vill installera, vända instruktionerna.


Relaterade artiklar


hur man köper en Coby mobilt videosystem
hur man installerar eftermarknaden bakljus
hur blöda hydraulslangar
hur man tråd en bilstereo till bilen amp
hur man formar en kropp kit
hur man köper en Sony enhet bil huvudet
hur man installerar en bil larm i en Ford Taurus
hur sprayfärg som ett proffs
hur man gör plats lastbil bänk täcker
hur du installerar en stereo i en Dodge Caravan