sub lådor & hur man gör subs starkare

sub lådor & hur man gör subs starkare

Att välja rätt subwoofer kan vara svårt, men det är lätt att underskatta betydelsen av en kvalitet delfältet kapsling. Beroende på vilken typ av subs du har, kan sub inneslutningen göra eller bryta din ljudanläggning. Det är viktigt för alla som vill uppgradera sin bil ljudsystem att installera subwoofers för att extra behövs bas

Du behöver:. .
Delfältet kapsling
Poly fylla


1
Bekanta dig med den typ av sub boxar som finns tillgängliga: förslutna, portade, samt bandpass
2. . . .
Anledningen förseglade Subs kallas slutna beror på att det finns något sätt för luften att fly ur lådan. Eftersom ingen luft kan läcka ut från inneslutningen, krävs det en högre watts förstärkare att driva basar. En av fördelarna med ett förseglat-typ låda är att det är utmärkt för produktion av bas vid låga frekvenser. För alla som kräver djup, exakt bas för hip-hop-typ musik, förseglade rutor är vägen att gå. Men eftersom ingen luft kan tränga rutan är en sluten låda mindre boomy och kommer inte lika bra när du spelar andra typer av musik, till exempel rock eller jazz.
3.
Nästa typ av sub box är en portad eller portad låda. En portad låda har en hamn eller en ventil på ena sidan av lådan så att luften komma ut, som producerar en boomier ljud. En portad låda sub rekommenderas för alla i hårdrock eller metall, som kräver en större musikalisk produktion. Hamnen är speciellt inställd på volymen i lådan och utförandet av sub. Om du funderar på en portade sub låda, se till att dina subs matchar kraven för inneslutningen. Också, eftersom hamnen måste noggrant anpassas till måtten på box bör du inte göra en portad låda på egen hand om du inte har en fast förståelse av volym och dimensionell mätning. På grund av hamnen, är det möjligt för en portad låda vara högre och har mer bas än en sluten låda. Däremot har storleken på rutan för att vara mycket starkare än storleken på en sluten låda.
4.
Bandpasslådor en blandning mellan sluten och portad lådor. En bandpass låda har två kammare. Ett kammaren förseglas, och den andra är portad med ljudvågor som kommer ut ur portad kammare. På grund av kombinationen av både slutna och portade lådor, bandpasses är utmärkta för alla typer av musik, från rap till klassiskt. Men subs brukar komma med bandpasslådor. Var försiktig när du väljer ett bandpass eftersom subs som är inbyggda i boxen inte alltid inställd på frekvensen av hamnen. En hel del erbjudanden verka som en stjäla, göra din forskning eller du kanske beröva ditt system av ljud.
5.
Det är oerhört viktigt att få en låda och sub inställda på varje andra frekvens. Det är också viktigt att få en låda som passar måtten på bakluckan. Om du kör en bil som har en mindre stam som inte kan passa den rekommenderade rutan för optimal prestanda, lägga poly fylla på insidan av din sub låda gör att dina inhägnad att agera som det är mycket större än den egentligen är. Detta rekommenderas endast för slutna lådor som ligger under den rekommenderade storleken på din stam. Poly fylla hjälper bedövar baksidan vågor som rör sig från baksidan av högtalaren som producerar eko och distorsion. Det rekommenderas inte att lägga poly fylla i portade lådor, eftersom det kan störa frekvensinställning hamnen.

Tips och varningar


 • Om du inte är säker på vad subs och sub lådor är rätt för storleken på din bil bålen, konsultera en bil ljudtekniker.


 • Relaterade artiklar


  om bilen rack
  hur du installerar en bil larm i en Plymouth neon
  Hur får man en tallrik specialitet licens i Arkansas
  hur man handlar en avlägsen bil förrätt
  hur man gör en automatisk bil snabbare
  hur du installerar en bil larm i en Toyota Corolla
  hur man installerar en ackumulator hydraulik
  Hur får man en tallrik specialitet licens i Michigan
  hur man kan jämföra kall luft intag och kort RAM system intag
  hur man installerar ett fönster skylt på din bil