hur man byter navkapslar

hur man byter navkapslar

Byta navkapslar på din bil kan låta som ett enkelt förfarande, men som kommer att fastställas av märke och modell. Om du ersätter original mössor utrustning nav med eftermarknaden navkapslar, kom ihåg att du får vad du betalar för. Ju mer billig navkapseln ersättning, desto mindre sannolikt kommer att bestå. Byta navkapslar med originalutrustning, å andra sidan, kan vara extremt kostsam. Att avgöra vad din budget är och vad du letar efter att kosmetiskt täcka hjulen på din bil kommer att diktera hur enkelt det navkapslar är att installera, hur fancy de ser ut, och hur dyrt blir de.

Du behöver:. .
Medium bända barLug skiftnyckel eller Ratchet och uttag

Hur Ersätt navkapslar


1
Titta på sidoväggen av däcket för att bestämma däckstorlek. Du kan också hitta däckdimension på en etikett som ligger i förarsidan dörrdriftstoppet. Den sista siffran i din däckstorlek är diametern på däck och kommer att berätta vilken storlek navkapseln att vara ute efter att ersätta på fordonet. Till exempel en 195/75/15 däck storlek skulle ange diameter på däcket är det 15 inches så en 15-tums navkapseln ersättning är vad du skulle vara ute efter.
2.
avgöra vilken typ av navkapseln du vill ersätta på fordonet. Om du har skadat eller förlorat ett original cap utrustning nav, är chansen att du kommer att ha för att få en från återförsäljare, en lokal skroten, eller kanske på en online-shopping service som eBay.
3 .
avgöra hur navkapslar är fastsatta på hjulen genom att inspektera de återstående. Det finns flera olika typer med flera olika alternativ. Titta på navkapseln noggrant för att inspektera vad som är säkra navkapseln att hjulet innan du försöker ta bort. Försöker ta bort en plast navkapseln innan den är olåst, rubbad, eller skruvas skadar navkapseln. Många GM modeller har lug nut caps att skruva på muttrarna och håll navkapseln säker på däcket. Dessa kan tas bort med en spärr och uttag eller en rörtång slut. Vissa modeller har navkapslar som helt enkelt bända bort med den platta änden på en rörtång slut eller spett. Vissa finare bilar med ekrade navkapslar kan mycket väl vara försedda med låsanordningar på navkapseln att låsa navkapseln till hjulet och kräver en nyckel för att ta bort.
4.
Innan du köper en ny navkapseln, alltid ta reda på om du kan prova den på bilen först. Många ställen kan du göra detta, eller kommer även hjälpa dig. Innan du köper online, ta reda på vad politik för återvändande eller förfarande. Kontrollera att du kan returnera dem om de inte passar av någon anledning.
5.
Line spindeln upp med den tilldelade platsen på navkapseln för ominstallation. Samma sak skulle gälla med skruven på lug nut mössa mössor typ nav.
6.
Kontrollera vid montering av nya navkapseln att hjulet att den passar ordentligt. Detta är mycket viktigt för pop-på navkapslar som är fastsatt i kanten av plastflikarna och en metallring. Om de verkar lite löst sittande, för lätt att ta på och av för hand, är chansen att de kommer att skilja från fälgen när man kör över ett gupp eller andra ogynnsamma villkor körning. Om de passar för hårt, anser att behöva ta bort dem och om någon skada kommer att drabba dem när de gör detta. Navkapslar ska sitta tätt mot fälgen, men du inte vill vara sprickbildning plasten med ett spett försöker ta bort dem.
7.
Klistra fast ersättning navkapseln (s) på fordonet på samma sätt det togs bort och kom ihåg att kontrollera det för täthet de första gångerna du kör fordonet.


Relaterade artiklar


hur man installerar en låda för bashögtalare i bil
hur man hittar en jeep kall system luftintag
om avlägsna Keyless bilen inträde
hur man installerar eftermarknaden bakljus
hur man makeover en bil för tonåringar
hur man installerar en bil larm i en bil
Hur man väljer en bil förstärkare
hur man installerar en sol tak i en dodge ram
hur du lägger sadelväskor till en Yamaha Virago
Hur får man en personlig registreringsskylt i Kansas