om billack

om billack

Billack är något som flesta människor tycker om någon gång i sitt liv. Oavsett om de väljer en bils färg för första gången eller om de försöker bestämma vilken färg att måla sin bil, är färgen vanligen det första som folk tycker om när det kommer till bilar. Faktum är att när de köper ett fordon för första gången, kan lacken vara en avgörande faktor för människor som föredrar vissa färger. Å andra sidan finns det de som är lite mer kreativa och siffran att även om bilen inte är den färg de vill kan de alltid få den målad, förutsatt att den har alla de andra alternativen som de letar efter.

Historia

Mellan 1900-1920 var en typ av billack kallade japanska Varnish används för att måla bilar. Det fanns ingen lust spray mekanismer under den tiden. Istället var det ny färg för med hjälp av en pensel. Senare, på 1920-talet blev de som tillverkar färg inblandade i utvecklingen av vad som är känt en nitrocellulosa lack. Denna typ av färg hade egenskaper som var av låg viskositet och det är också torkade snabbt. Dessutom tillämpar måla med en pensel inte längre var nödvändigt eftersom det under denna tid, en sprutpistol, som är verksam med lufttryck, utvecklades också. Detta var ett stort steg i utvecklingen av målningstekniker. Den nitrocellulosafärg torkas i ungefär en timme och lämnade en torr, hård yta som överträffade den japanska lacker i utseende och hållbarhet, när polerat, vaxat eller gnuggas.

Typer

Bortsett från tidigare typer av färg, såsom Japanska lack och nitrocellulosa lack, fanns andra typer av färg utvecklade senare. Ett sådant exempel är syntetisk emalj. Utvecklad i 1930-talet var filmen styrka och hållbarhet utvecklas ytterligare. Senare, ftalsyraanhydrid, som när det är torrt, utvecklar en hård yta, utvecklades också. Akryllack följdes senare, som så småningom ersätts nitrocellulosa lack. Polyuretan emalj utvecklades under 1970-talet och följdes av akryl uretan emalj.

Funktion

Olika typer av färg har utvecklats för olika syften och med olika element i åtanke. Till exempel var akryl emalj användes i stor utsträckning för att det produceras en tålig och hård yta. Polyuretan emaljen blev populär på grund av dess förmåga att motstå stress i hög hastighet. Denna typ av färg användes i flygplan, liksom, på grund av dess egenskaper. En annan populär emalj var akryl uretan sorten. Denna typ av billack har utvecklats för att tåla elementen med anknytning till miljön, till exempel ultraviolett strålning och sura raid. Hittills fortsätter detta att vara den mest hållbara typen av billack.

Val

Det finns tusentals färgalternativ finns när det gäller att måla. Professionella auto organ tekniker kan mixa och matcha bara om någon färg du kan drömma om. Billack kan vara allt från glittriga metallic till platta, endimensionella måla jobb, till två ton och anpassningsbara färg. Racing ränder kan målas på en bil, liksom olika typer av grafik såsom eld och pinstripes. Valen är verkligen obegränsade där billack är berörda.

Överväganden

Att ta hand om en bils finish är viktigt, liksom använder rätt typer av rengöringsmedel. Använda diskmedel är det största misstag som en bilägare kan göra. De avfettningsmedel i vätskan kommer att bryta ned det klarlack på ett fordon och resultera i matt, oxiderad utseende färg.


Relaterade artiklar


hur man värma upp en bil
hur man kan minska söm luckor när toning
hur man installerar en stereo i en Pontiac Bonneville
hur du anpassar din bil
hur man köper en Lojack system för en bil
Felsökning billarm
Hur får man en personlig registreringsskylt i Virginia
hur man bygger en egen glasfiber streck
Hur man monterar en kamera på bil för att filma
hur man köper en absolut bil larm