hur man bygger en egen kompressor kit

hur man bygger en egen kompressor kit

Installera en kompressor kräver mer än bara installerar en. Ett lager motor med kompressor kommer inte sist utan att göra skador på motorn och resten av drivlinan, varför motorn ges större utrymme. Det finns fundamenta att göra en ljudinstallation, och en ljudinstallation ger en mer tillförlitlig montering och skyddar investeringar. Den vanligaste motor som används för lekmän eller lokala racer's kompressormatade fordon är ett litet block V8-motor

Du behöver:.
Standard små blockDished kolvar på högst 8.
75 till 1 kompressionsförhållande gjorda för en kompressormatad engineStandard vevaxel men med en dubbel kilspår på nosen av crankFluid spjäll eller fast spjäll med en dubbel låsning sätt installedShort nos vattenpump för att rensa bältet för superchargerLow-profilen distributör för att rensa superchargerLarger 3 till 4 core radiatorElectric motorkylning fansComplete uppsättning ARP bultar och muttrar på motorn buildDeep sumpen 7-stop oljetråg och olja pickupCamshaft lämpad för en kompressor med tonvikt på avgassidan hissen och durationSupercharger kitOne eller två fyra fat förgasare Passar luft cleanerCarburetor koppling till den högre carburetorsElectric hög volym bränslepump och regulator.


1.
Rebuild motorn med nya krävs "beefed" delar som kolvar, vev, vätska spjäll, vattenpump och distributör. Använd den nya ARP bultar för motorn ombyggnaden. Alla dessa delar, inklusive kompressor, kan köpas med en hastighet butik som toppmötet Racing.
2.
Installera insugningsröret och med momentnyckel till 45 mul-pounds av vridmoment . Installera kompressor med hjälp av aluminium bultarna för och vridmoment dem till 20 mul-pounds av vridmoment.
3.
Montera packningen och övre grenröret för förgasare. Installera packningar förgasaren bas och förgasare. Installera remspännaren för kompressor och bältet. Dra åt bältet genom att bända spännaren in mot bältet bara tills den knappt driver på bandet och stoppa. Bältet skall vara lös eftersom det kommer att stramas åt i första 2 minuter att köra.
4.
Installera trepunktslyft på förgasarna. Installera elektrisk bränslepump med ett inline-filter och köra linjerna till ett bränsle tryckregulator under huven med ett bränsle tryckmätare. Installera resten av komponenterna på normalt sätt.
5.
Starta bilen och kontrollera att allt fungerar korrekt. Om cam tillverkaren kräver ett inbrott förfarande för cam, avbrott i cam nu. Om förgasarna är justerade rätt och kompressor fungerar korrekt, installera felet catcher som följde med kompressor kit.


Relaterade artiklar


hur man bygger en motor täcka
hur du anpassar eller ersätta din auto platser täcker.
hur man installerar en bashögtalare i bil
hur man fixar högtalarna i bilen
hur man köper däck baserat på hastigheter
hur man kopplar bilens kabelnät stereo kablage
hur man installerar ett fönster skylt på din bil
Hur får man en personlig registreringsskylt i Kalifornien
hur man hittar rätt storlek däck för fälgar
hur räkna ut vilken storlek däck du behöver med en större hjul