installera spiralfjädrar på en Jeep Cherokee

installera spiralfjädrar på en Jeep Cherokee

Du behöver:
stjärnskruvmejsel
. Set med u00BC-tums uttag.
u00BC tums spärrfunktion.
u00BC-tums kort förlängning.
Behövs endast om inget pigtail.
Volt meter.
Två alligator slutet hoppare ledningar.
Avbitartång.
Kabelkontakter.
Wire kontakten installatör.

avlägsnande av delar

Ta bort hjulen, bromsen hårdvara (och linjer, samt, om du tänker installera utvidgas bromsslangar att inhysa den nya höjden ), kontroll armar (övre och undre), banan bar och, naturligtvis, den gamla fjädrar. Var noga med att använda pallbockar under hela hissen processen av säkerhetsskäl. Fjädrarna är monterade med relativt små klipp, så försök att inte förlora dem. Om de nya spiralfjädrar är tjockare i diameter, kan det vara nödvändigt att få ny fjäder dämpare för sittpinnar. När allt det här är ur vägen, är du redo att installera den nya fjädrar. Obs: om du ska använda kompressorer fjäder, kan det inte vara nödvändigt att ta bort undre länkarmar om du inte uppgraderar till nya med lyft kitt (till exempel en lång arm suspension).

Installation

För att installera spiralfjädrar, bara pop dem i mellan våren sittpinnar, rotera dem runt tills de passar bäst och klämmorna kan säkra spolen och dra ner dem. När fjädrarna är på plats är det dags att installera om kontroll armar, låt bar, broms hårdvara och annat som du kanske har tagit bort i processen. Detta är också en underbar tid att byta chocker, om det behövs. Om du har installerat längre bromsledningar, blir det nödvändigt att blöda bromsarna efter att alla andra delar är på Jeep. Många Cherokee har dock extra stål linje som är knuten till hjulet bra och är lätt böjde sig ner för att rymma upp till fem-tums hiss. Böj denna stål linje med omsorg, dock så att det inte nypa stänga eller bryta helt.

Tips

Om du verkligen lyfta din Jeep fjädring, gör mätningar från olika delar av Jeep till marken före och efter hissen så att du kan se hur många inches var nettoberäknade installationen. Dessutom, efter din hiss, är anpassningen sannolikt ifrån och måste kalibreras om. Du kan göra detta på uppfarten genom att lossa ändarna på länkarmen och mäta avståndet från baksidan av ett däck på baksidan av den andra, likaså till fronten. Det bör finnas ungefär en kvarts tum kortare avstånd på framsidan mätning för att hjälpa Jeep spåret rakt. Dra upp ändarna på länkarmen och du är redo.


Relaterade artiklar


hur man bestämmer riktigheten av navigationsenheten
hur du installerar en videobandspelare i bilen
hur man ändrar ventilfjädrar på tryckstången v8 utan att ta bort topplocket (s)
hur man installerar skärmar, på en 2009 corolla s
ändra avgassystem på en Honda 400ex
hur man installerar övervaka bostäder i bilen
hur du lägger tillförlitlig prestanda på ditt fordon
hur man kan kontrollera batteriets kablar för korrosion och täthet i en GMC Sierra
hur du installerar en takfönster i en Toyota Corolla
hur man köper Blaupunkt högtalare