hur man bygger en kall luftintag

hur man bygger en kall luftintag

Förbränningsmotorer använder tryckluft och bränsle för att leverera ström till drivlinan av ett fordon för att göra det gå. Många faktorer går till att motorn arbetar på sin topp potential, men en sak som kan göra en betydande skillnad i hur din motor presterar är temperaturen och mängden luft som levereras till förbränningskammaren. Din motorns lager lufttillförsel system ger tillräckligt med luft för daglig körtid och gas körsträcka, men för att få ut det mesta hästkrafter eller för racing situationer en kall luftintaget är avgörande. Kallt luftintag rutt systemet luften leverans till en position i motorrummet som tar i svalare utanför luft istället för varm motorrummet luft. Kall luft intag kit finns för en mängd olika tillämpningar, men ibland kan vara dyra. Det är möjligt att göra din egen kall luftintag system med material lätt tillgängliga hos din lokala Biltema

Du behöver:.
Cone stil luften filterBendable avgaser tubingScrewdriversMetal strappingMetal skruvar


. 1.
Börja med att avlägsna det gamla systemet luftintag. Pop huven och leta reda på luft rutan. Koppla bort slangen luftintaget från luften lådan med hjälp av skruvmejsel och skruva av skruvarna på alla fyra sidor av luften rutan för att dra den fri från dess fäste.
2.
Bestäm var i motorrummet du ska montera den kalla luftintag. En bra plats är oftast vid basen av kylaren bakom luften dammen, eftersom det ger direkt tvingade, kall luft till luftfiltret. När du har valt platsen för kall luftintaget, besluta om bästa sättet att dra dem dit. Bestäm hur du ska köra böjbar avgas slang genom motorrummet för att nå platsen för kall luftintaget.
3.
Montera avgasröret slangen till slutet av luftintaget med hjälp av skruvmejsel, sedan väg slangen genom motorrummet mot den nya placeringen av luftfiltret. Använd metall band att säkert montera slangen på plats genom motorrummet. Montera luftfiltret till slutet av slangen med en skruvmejsel och sedan använda metall band att montera luftfiltret på plats.

tips och varningar


 • Det är ibland bra att använda en bit av tunn koppar att kartlägga transporten av intaget slangen. Detta kan hjälpa dig att visualisera vägen och få en korrekt bild av böjar inblandade.
 • Glöm inte att koppla in din syresensor tillbaka in efter att ändra systemet lufttillförsel, som glömmer detta kan göra din motor köra mycket illa.


 • Relaterade artiklar


  hur du installerar en spoiler kit på en Cheva lastbil
  hur du installerar en stereo i en Chrysler Town & Country
  hur du väljer en förstärkare bil
  hur du installerar en bil larm i en Chrysler Town & Country
  hur man ändrar grillen på en Jaguar X-Type
  hur du installerar en navigationssystem i en 2004 till 2007 jeep
  hur man ska hantera en bullrig portabel satellit-radio
  hur man tråd högtalarna till en förstärkare
  hur du installerar en bil larm i en Toyota Tacoma
  hur man köper eclipse bilens högtalare