Hur fungerar en avlägsen Keyless arbete system för inresa?

Hur fungerar en avlägsen Keyless arbete system för inresa?

radiosignaler

Remote fjärrstyrning system fungerar genom att skicka en radiosignal från en handdator till en mottagare (ibland en mottagare är faktiskt ett datasystem insidan av en bil). Mottagaren kan i bilen, garaget eller någon annan enhet programmerad att känna igen signalen sänds med fjärrkontrollen fjärrstyrning enhet. De vanligaste typerna av fjärrkontrollen fjärrstyrning enheter berlocker. Berlocker är små contraptions som passar på nyckelringen.

Remote fjärrstyrning system som används för bilar

programmering bakom fjärr fjärrstyrning system är oftast i den egna bilen. Den handhållna fob är helt enkelt ett kretskort som innehåller ett chip och batteri inrymt i ett litet chassi av plast (antingen inbyggd i tändningsnyckeln eller på en separat, handhållen enhet som ansluts till en nyckelring). När en knapp på fob trycks en liten gummi pekare berör en plats på kretskortet insidan av fob chassit. Detta aktiverar signalen som skickas till bilens dator. Kretskortet i din fob har en controller chip och en sändare löds på banan. Chipet innehåller kod som sändaren sänder ut till en mottagare i bilen.
En fjärrstyrd fjärrstyrning system kan användas för att starta motorn i en bil, öppna bilens fönster, öppna bagageluckan, låsa /låsa upp bilen dörrar och aktivera /avaktivera ett larm. Några av de mer avancerade fob mönster inkluderar en panik-knapp. Den panik-knappen stoppas ett larm när den slocknar av misstag och göra det möjligt för föraren att sätta nyckeln i tändningen. Avancerad berlocker kan starta bilen motorn utan att sätta en nyckel i tändningen.

Controllers och mottagare

En regulator kan klippas på insidan av bilens solskydd för att öppna och stänga garageporten. Garageportöppnaren (i garaget) tar emot en signal från regulatorn när knappen på handkontrollen trycks in. Signalen är radiovågor som bär en kod från regulatorn till mottagaren. Både den registeransvarige och mottagaren är inställda på samma frekvens. Det finns två koder som överförs från regulatorn till mottagaren. Ett nummer, som identifierar den registeransvarige till mottagaren (med en 40-bitars kod). Den andra koden är ett kommando för att öppna eller stänga en garageport. När det gäller en bil, kan kommandot vara att öppna en dörr, pop trucken eller ens börja tändningen. När signalen sänds från regulatorn till mottagaren, de två enheterna genererar en kod med hjälp av en slumpgenerator. Slumptalsgeneratorn är samma för den registeransvarige och mottagaren. Om en annan kod skickas till mottagaren av någon annans controller, kommer mottagaren inte svarar.


Relaterade artiklar


Hur får man en personlig registreringsskylt i Alabama
hur man färgton ett soltak
Hur en bil radioantenn arbete?
hur du installerar en bil larm i en Mercury Cougar
hur man kan förhindra din bil förstärkare från överhettning
hur du ska justera bromspedalen höjd i en Kia spektra
hur du installerar en soltak i ett kvicksilver bybo
hur du installerar en stereo i en GMC Sierra
hur du hittar den bästa in-dash satellitradio
hur man får delar till en taklucka