hur man gör en låda design för en bilstereo

hur man gör en låda design för en bilstereo

En ruta design för ett system kan vara allt från en enkel låda till en full-trunk glasfiber låda. Jag börjar med bara en enkel låda design, men var noga med att kolla mina andra artiklar för andra designer.

En enkel box kan vara ganska lätt att bygga. Jag kommer att skriva detta i förhållande till 2 12 "basar och en förstärkare. När man bygger en låda för din bål, din subs peka bakåt i bilen. Beroende på djupet av stammen kan du antingen lägga din förstärkare på toppen, eller på motsatt sida som följ.

Du behöver:
MDF 1 /2 "-3 /4"
. Skruvar.
Scredrivers.
Jig-Saw.
Sandpapper.
Antingen glasfiber eller någon form av tätningsmedel.
.


1.
Mät din trunk där du kommer att placera lådan. Du vill oftast rutan till passform, men se till att inte göra det för stort, skulle jag planerar att 1 /4 "-1 /2" små än bålen.
2.

När du har dina mått, klipp trä. En tabell såg fungerar bäst för detta. Med 2 12 "basar, kommer din box design vara rektangulär, så kommer 4 st (sidorna) är lång, och den 2 sista bitarna kommer att vara mer rutor.
3.
Efter din ved är skuren, du kommer att behöva klippa ut 2 12 "hål för din subs. Detta görs bäst med en sticksåg. Om du har köpt subs nya, de flesta subs kommer med en mall för att rita en cirkel. Gör inte en cirkel hela bredden av sub . . . det brukar passa. Det finns en läpp runt kanten av delområdet som du kommer att skruva sub in i träet. Din hål kommer inte att vara 12 "bred. Alla subs är olika, men din hål bör vara cirka 11,5 inches, men kolla med din Subs först.
4.
Efter sub hålen skärs, måste du bestämma om du vill ha en portad eller ett fält som inte ventileras. En helt sluten låda som fungerar bäst för rap. Ventilerade lådor är mer för dem som gillar rock eller punk och vill ha lite bas. Antingen fungerar bra. Du kan antingen skära 01-02 februari tum hål och lämna den, eller köpa ventiler på din lokala ljud butik.
5.
Nu låter sätta boxen tillsammans. Ställ bitarna upp och börja skruva boxen tillsammans. Se till att använda mycket tunna skruvar eller spikar . . . beroende på vilket du vill. MDF är lätt sprucken av skruvar.
6.
Efter din box tillsammans, det är där jag gillar att använda glasfiber eller tätningsmedel. Titta på mina andra artiklar för hur man förbereder glasfiber. Efter din glasfiber är klar, häll det i alla hörn på insidan av rutan. Oss en pensel om du måste. Du måste låta någon av dem torka innan du kan göra ovansidan. (Detta hjälper till att hålla luften i och lägga robusthet)
7.
När din box är förseglad, måste du slipa kanterna som kan vara ur form.
8.
Innan du placerar subs, måste du bestämma var du placerar förstärkaren. Vart du bestämmer dig, måste du borra ett mycket litet hål för högtalarkablarna. Du kommer att ha 2 uppsättningar kablar går igenom, så hålet behöver inte vara så stor.
9.
Dags att svepa rutan. Matta, Suede, vad du vill. Eftersom dina sidor inte kommer att ses, se till att göra mattan lite bredare än lådan, så du kan packa in den på sidorna. Använd spraylim att limma mattan, kommer detta att hålla bra!
Tio.
När du rutan slås in, placera subs i och skruva ner dem. Se till att ha dem fast först. Placera sedan din förstärkare och skruva in den Wire det och du är good to go.

Tips och varningar


 • Vissa tycker om att använda poly-fylla för sina lådor, proppa låda med detta innan den släpps ut Subs
 • Använda en borrmaskin att skruva ditt skruvar fungerar bäst. Annars väntar blåsor från en hand skruvmejsel
 • När du använder glasfiber, se till att där latex handske. Det är mycket trög och när den torkar ihop huden, kan den orsaka kött tårar. Och den blir mycket varm!
 • Jag är inte ansvarig för eventuella skador eller fel som orsakas av denna hur. Jag förklarade allt för att efter bästa förmåga. Se till att använda sunt förnuft när du använder en sticksåg och bordet såg.


 • Relaterade artiklar


  hur man tråd en kicker subwoofer
  hur du installerar en stereo i en Hyundai Sonata
  hur ändrar främre markörer sida indikator på en Jaguar X typ
  hur man installerar vinyl grafik i en bil
  hur du lägger upp skannade kartor till en GPS
  hur man kan njuta av kassettdäcket i bilen
  hur man installerar en sol tak i en Dodge intrepid
  hur man köper en scytek vision larm guard bilen
  hur du installerar en takfönster i en Plymouth Voyager
  hur man får en handikappad registreringsskylt i Connecticut