hur du skapar egna fälgar

hur du skapar egna fälgar

En iögonfallande uppsättning fälgar är en av de första eftermarknaden objekt en bilägare köper när du anpassar en bil. Med hjälp av olika fälgar verkligen ger en bil en distinkt utseende över fabriken modellen. Om du verkligen anpassade fälgar, är det bästa alternativet oftast att skapa dem själv. Detta kan låta komplicerat, men det är inte så svårt som du kanske tror

Du behöver:. .
Skissblock
Pennor.
Suddgummin.
Kompass.
Härskare.
CNC-svarv operatör.


1.
Använd en kompass för att rita en cirkel på ett papper i din skissblock. Denna cirkel behöver inte vara någon särskild storlek, men de större kan du göra det, desto bättre kommer du att bli. Trace runt kanten på en skål eller annat cirkulärt objekt om du inte har en kompass att använda. Cirkeln är representativt för den anpassade fälgar du designar.
2.
Använd en penna för att lätt skissa den design som du önskar i cirkeln. Radera och rita om eventuella misstag. Du kommer att få bäst resultat om du använder en linjal för att dra några raka linjer, och använda kompassen för att dra några cirkulär eller halvcirkelformade linjer. Dra mer abstrakta linjer på fri hand, radera och justera efter behov tills du har hela designen på ett sätt som visuellt ser behagar dig. Rita vad fälgen design du vill ha. Du kan ha former som hjärter eller spader skurits ut ur fälgen, eller har intrikata mönster ingraverat i metallen. Om du är osäker på vad du vill, prova bläddra igenom anpassade fälg webbplatser, såsom wheelstudio. com, för inspiration.
3.
Mät bredden och längden på alla delar av konstruktionen med en linjal. Var noga med att notate dessa mätningar på design. Dessa mätningar kommer att tillämpas på skalan skillnaden mellan din skiss och den faktiska fälgstorlek så att du vet exakt hur stor varje del av konstruktionen kommer att ligga på fälgar som du skapar.
4.

Slå upp lokala verkstäder med hjälp av gula sidorna i telefonkatalogen. Ring verkstäder för att fråga om de har en styrda (CNC) svarv. Kontrollera också de satser av hur mycket varje avgifter ha en anpassad objekttyp skapas med hjälp av sina CNC-svarv så att du vet vem som har mest rimliga priser.
5.
Ta din design till CNC-svarv operatör, som kommer programmet dimensionerna av konstruktionen i datorn. En tom aluminium fälg kommer att placeras in i svarv, som kommer att skära din design i fälgen med exakt precision. Denna process kommer att upprepas tills alla fyra fälgar har skapats.

Tips och varningar


 • Var beredd på att vänta på tomma aluminium fälgar levereras om du använder en CNC operatör som inte rutinmässigt skapa egna fälgar. Räknar med att ha dina fälgar transporterades till ett annat bolag om du vill att de doppas i krom.
 • Glöm inte att inkludera hål för din muttrarna och bultarna när du gör din design.


 • Relaterade artiklar


  hur man kan minska söm luckor när toning
  hur man sätter mp3 på en Garmin nüvi 350
  hur man köper en Panasonic enhet bil huvud
  hur du installerar en stereo i en Hyundai Santa Fe
  Hur får man en tallrik specialitet licens i Virginia
  hur man får Lojack för en ny bil
  hur man hittar eftermarknaden ATV delar
  hur man köper däck och hjul låser
  Hur får man en tallrik specialitet licens i Georgien
  hur man gör en moped går snabbare