Hur komponent högtalare fungerar?

Hur komponent högtalare fungerar?

-högtalare Anslut till en mottagare

För att få den signal de behöver för att återge ljud, måste komponenten högtalare ansluta till en central enhet som kallas en mottagare. Mottagaren, som namnet antyder, får sina uppgifter om vad som låter behöver skapas från källor så som TV, radio signal, CD-spelare, fonografen, DVD-spelare, MP3-spelare, eller nästan allt annat som kan producera ljud. Mottagaren översätter sedan dessa data till elektriska impulser är redo att skicka till högtalarna.

Ljud färdas ner två ledare

När mottagaren har tagit emot och bearbetat ljud, skapar den elektriska impulser för att motsvara ljudsignalen. Dessa elektriska impulser som skickas till mottagarens högtalaranslutningarna; dessa anslutningar fungerar som terminaler för två ledare (positiva och negativa, vanligtvis färgkodade så röd och svart) som leder till terminal på högtalarna själva. Dessa ledare är i allmänhet av koppar, men vissa high-end högtalarkabel kan göras av guld bättre ledningsförmåga. Oavsett vilken tråd sammansättning inte högtalarkablarna nästan alltid avskärmade för att förhindra inblandning utifrån.

Högtalare vibrerar för att återge ljud

När de elektriska impulserna mottas av talarna, är en elektromagnet inuti högtalaren används för att stänga impulser till vibrationer. Dessa vibrationer vid den exakta frekvensen för att återge ljudet bearbetas av mottagaren, eftersom ljudvågorna är ingenting annat än vibrationer i luften, är frekvensen av vibrationer som skapas av högtalare och dess elektromagnet emot av det mänskliga örat som återgivits exakt ljud.

kvalitetsfrågor

-högtalare är allmänt tillgängliga i olika kvaliteter och priser. Det tycks finnas ett nästan obegränsat utbud av off-märke högtalare, men dessa högtalare är inte kända för att tillverka mycket exakt ljud reproduktioner. Eftersom frekvensen av vibrationer från högtalarna måste vara mycket exakt för att återge ljud med klarhet och precision, lägre talare som snålar på kvalitetskontroll kan ge förvrängd, burkigt, eller andra oönskade ljud.


Relaterade artiklar


hur man får en handikappad registreringsskylt i Kalifornien
hur man hittar en DVD-system med flera bildskärmar för din minivan
hur man installerar nedre och övre intercooler rör-Evo IX / viii
hur man köper eclipse bilens högtalare
hur du installerar en soltak i en Mazda6
hur du installerar en stereo i en Kia Spectra
hur man köper en Lojack system för en bil
hur man bestämmer begränsningar av kartorna i din GPS navigationssystem
hur man väljer rätt solglasögon för din sport
hur man bygger en egen glasfiber streck