hur man bygger en motor täcka

hur man bygger en motor täcka

I specialitet fordonsindustrin scenarier som racing och restaurering, kan införandet av eftermarknaden uppgraderingar eller prestandaförbättringar ingår som täcker den yttre motorrum för att förhindra visning av motordelar, eller för att skydda föraren i tävlingen förhållanden. Bygga en motorhuv för alla fordon som har en motor beror mer på det utrymme där motorn är bosatt än själva motorn. Genom att täcka tomrummet i motorrummet med en motor täcka av plåt skapar du en ren titta i din motor fack som förbättrar restaurering och prestanda uppgraderingar du har inkluderat i din återställas eller ras redo fordon.

Du behöver:.
Tin snipsSheet formning av metall malletSheet screwsRivetsCardboardMarker metalDrillSheet metall


1
Skapa en mall av motorn utrymme som måste täckas. . Plåt är ett styvt material men se till att hitta ett område med facket som kan kopplas från mer än två punkter. I en klassisk bil som gjorts under 1970-talet, måste du hitta kopplingspunkter på ytterväggarna motorrummet och själva motorn. Utnyttja befintlig marknivå som luftintag eller ventilcentraler intag. Du kan också överväga att göra ett "L" fästet som kan uppnås med hjälp av inre ventilkåpan bultar som en fästpunkt. För att göra mallen motorhuven, kommer du att använda kartong bitar för att återskapa den tomma ytan i motorrummet.
2.
Gör kartong skär ut bitar som matchar formen på den tomma utrymme mellan motorrummet väggar och motorns luftintag. Spåra utskärningar på plåt och skär de viktigaste bitarna med hjälp av tenn snips. Det är viktigt att skära tillräckligt metall ut så att du kan "ställa" pjäsen efter formgivning. När forma metall runt hörn, kan du klippa ett "V"-form vid spetsen av den böjda så att metallen kan formas på rätt sätt. Många av dessa formade hörn kan användas som säkra poäng för plåt som ska upp på väggar motorrummet.
3.
Forma skära bitar av plåt med en formning klubba. Använd en vadderad bas när du arbetar metallen i rätt kurvor som matchar väggarna motorrummet. Edge över metallen så när du ställer locket pusselbiten på plats, har du tillgång till läppen när det kan fästas i facket yttre väggar. Använda kanten över tekniken kommer att ge dig ett rent utseende när du tittar på motorn när luckan är installerat. Fortsätt att forma varje bit tills du har en komplett motor täcka gång du ansluter alla bitarna.
4.
Rivet ihop bitarna genom att ta 2-tums remsor plåt och nitning lederna tillsammans med två rader av nitar. Efter nitning, trimma kanter för att försäkra ett rent utseende efter medlemskapet i sömmarna. Använd nitar i kontakt locket till alla konsoler som kommer att användas för att säkra överdraget till motorn (via bultar ventilkåpan eller insugningsrör) och sedan säkra hela enheten med hjälp av befintliga kontakter och alla nya säkra poäng du har skapat.

tips och varningar


 • plåt kan enkelt målas för att passa den nuvarande utseendet på din bil. Electric tenn snips kan göra stor skillnad i hur lång tid det tar att klippa din bitar av plåt i de former som du behöver.
 • Täck inte några portar luftintag med denna motor lock. Varje begränsning av luftflödet runt motorn kan påverka hur det kyls av sig själv eller hur det brinner bränslet i motorn. Om luftcirkulationen hindras i maskin kan orsaka dödliga skador på komponenter. Arbeta med metall är farligt. Använd alltid skyddskläder och glasögon för att skydda mot skador.


 • Relaterade artiklar


  hur du installerar en bil larm i en Oldsmobile Alero
  hur du installerar en takfönster i en Plymouth neon
  hur du kan få en kropp hiss på en lastbil
  hur du installerar en soltak i en Cheva Silverado
  Hur får man en personlig registreringsskylt i Maine
  Hur en bil fungerar stereosystem?
  hur du installerar en takfönster i en Pontiac Grand Am
  hur man uppdatera en bil med gör-det-själv eftermarknaden delar
  Hur man monterar en kamera på bil för att filma
  hur man ändrar i läget på en Jaguar X typ