Hur fälgar & hjul åt?

Hur fälgar & hjul åt?

Vad är ett hjul

Vissa av oss kan förväxlas när det kommer till de olika delarna som ingår i hjulet? av en bil. Vad är centrum, där är fälgen och vad däcket har med saken att göra? Eller, liksom andra, kanske du tror att ett hjul är ett hjul och det är det. Medan ett hjul betraktas som en del av din bil, det är faktiskt består av olika delar. Dessa är främst inriktade på mitten, fälgen och däcket själv.

Skillnad mellan hjulet och fälgen

fälgen och centrum av hjulet är ofta oklart. Kom ihåg att de centrala och tillsammans fälgen utgör vad som allmänt kallas ratten på din bil. Hjulet i sig är inte en del av bilen, utan resultatet av en kombination av delar, nämligen fälgen och centrum. I mitten av hjulet är det silver del i själva mitten av bilens hjul. Den navkapsel hittar du här. Fälgen är det cirkulära band som går runt centrum. Centret är ansluten till kanten, och däcket går runt utsidan av fälgen. När du får dessa delar tillsammans, du har en bil hjul.

om däck

Däcket är lätt att känna igen, det är gigantisk svart gummislang del av ditt hjul. De flesta av oss får vår första ordentlig titt på våra däck när vi har en lägenhet. Många inkluderar däcket när de pratar om ratten i sin bil, men det kan betraktas som separata. Däck måste hela tiden ha lufttrycket i dem kontrolleras eftersom de stöder bilen och låt den rulla framåt. Med en punktering, skulle du vara att köra på fälgen, och som inte kommer att få dig mycket långt.

Om navkapslar

Slutligen, du har navkapslar. Dessa går över mitten av hjulet och får eller inte får vara nödvändigt för din bil. Vissa hjulen är konstruerade så att navkapslar inte är nödvändiga, medan andra kräver dem. Främst en navkapsel är till för att skydda muttrarna från rost eller ramla ut, och det bidrar också till att göra bilen ser trevligare. Om du någonsin bort navkapslar på en bil, kanske du märker hjulet inte ser mycket trevligt. Navkapslar lägga till en renare, mer sofistikerad look till bilen. Skydd av muttrarna är viktigt också. En rostig lug nut kan vara nästan omöjligt att ta bort, vilket är nödvändigt när det blir dags att byta däck.


Relaterade artiklar


hur man får en handikappad registreringsskylt i Kalifornien
hur man byter en in-dash satellitradio
hur du anpassar en bil inredning med tyg-material
hur man köper en Lojack system för en lastbil
hur du installerar en soltak i en Toyota Camry
hur till hamn och polera spjällhus
hur man köper eclipse bilens högtalare
hur du ska justera bromspedalen höjden i en Hyundai Santa Fe
hur man installerar Harley lager avgaser
hur man installerar en eftermarknad ljuddämpare