hur man läser koderna däcksidan

hur man läser koderna däcksidan

Traditionellt däcksidorna är fulla av bokstäver och siffror i ingen speciell ordning. Det verkar det enda en person kan urskilja är varumärket. Medan de är förvirrande, dessa koder hålla värdefull information du behöver när du plockar ut däcket
1.
Leta efter bokstäverna "M + S" iväg på egen hand på sidan av din däcksidan. Detta står för lera och snö. Detta innebär att det är en säsong eller vinterdäck. Inte varje däck kommer att ha denna distinktion, även om många gör. Detta betyg kommer från mönster och vad däcket är avsett att göra.
2.
Hitta bokstäverna "DOT" på sidan av dina däck och märker en serie av bokstäver och siffror att följa den. Detta betyder "Department of Transportation" och är en obligatorisk tillägg på alla däck. Detta talar folk historia däcket: var och när den producerats, vilken maskin gjorde det och som besiktigade den. Informationen är viktig om det finns någonsin problem eftersom det är möjligt att spåra problem och ta reda på om det är tillverkarens fel.
3.
Sök upp en serie siffror följt av bokstäverna "PSI". Detta står för "pund per kvadrattum," även känd som däcktryck. Detta är viktigt när du fyller luften i dina däck eftersom den talar om den säkraste trycket på dina däck.
4.
Hitta en annan lång rad runt basen av däcket. Detta kommer att bli en serie av bokstäver och siffror också, men troligen längre än de andra du har hittat. Detta är däcket nummer och det är universella för alla märken av däck. Detta är storleken bilen behöver och det är användbart när du köper nya däck.
5.
Sök efter en serie temperaturer. Detta är det område där det är säkert att köra din bil.


Relaterade artiklar


hur man installerar en avlägsen förrätt i bil
hur man balanserar fälgar
hur man installerar extra belysning
hur man köper högtalare kicker bil
hur man köper en valfri minnesmodul för bilens navigationssystem
Hur får man en tallrik specialitet licens i Connecticut
Felsökning billarm
hur du installerar en videobandspelare i bilen
hur man får en handikappad registreringsskylt i Indiana
hur grön bil