hur man underhåller en taklucka

hur man underhåller en taklucka

En taklucka kan lägga massor av kul i ett fordon, men om du inte väl underhålla taklucka det kan lätt bli en mardröm. Detta gäller särskilt med en eftermarknad soltak, eftersom sälar och glas som inte är monterade med fabriken maskiner, så de är mer mottagliga för läckor och sprickor. Oavsett om du har en fabriksmonterad taklucka eller en som du har installerat själv, hittar du det en enkel men nödvändig uppgift för att behålla din takluckan ordentligt

Du behöver:. .
Luddfri dukar
Milt rengöringsmedel.
Kallt vatten.
Silikonbaserat glidmedel.
Gammal tandborste.
Bomullspinnar.
Litium fett.
Tangentbord vakuum (tillval).


1.
Använd ett rengöringsmedel som inte innehåller ammoniak eller ättika. Inte bara kommer båda dessa ingredienser orsaka strimmor på glas som utsätts för väder och vind, men ammoniak är en giftig ingrediens, särskilt i slutna, varma miljöer.
2.
Torka av gummipackningen att sälar din taklucka med ett milt diskmedel på en luddfri trasa. Rengör hela packningen med tvättmedel, även i mellan några åsar eller veck i gummit.
3.
Skölj packningen helt med en luddfri trasa indränkt i svalt vatten. Alla tvättmedel kvar på packningen kan antingen direkt skada gummi, eller det kan locka smuts till alla klisterrester, vilket kommer att orsaka slitage och så småningom läcker.
4.
Smörj packning med ett silikonbaserat glidmedel. Det är viktigt att du endast använder silikonbaserat glidmedel och undvika alla petroleumbaserade glidmedel. Petroleum glidmedel kommer att reagera dåligt med gummimaterial och kan leda till att glaset käpp, som gör att packningen att riva nästa gång du försöker öppna takluckan.
5.
bort eventuella vax byggs upp från metallram som är runt toppen av taklucka med en gammal tandborste och diskmedel. Detta område är benägna att fånga kanten av trasa eller buffert som används för att vaxa bilen, så det ofta blir en vaxartad uppbyggd som kan missfärga metallram. Ta bort avlagringarna kommer att hålla bilen snygg och hjälper till att hålla metallram förlorar sin skyddande färg som motstår rost.
6.
Kontrollera monteringsdelen på din manuell taklucka om det är exponeras för. Dra åt skruvarna på gångjärn, och kontrollera om rost eller andra skador runt gångjärn eller videoklipp.
7.
Rengör spåren av din motordriven, glidande taklucka. Ta bort eventuellt skräp och bebyggda smörjmedel som kan ha gjort sin väg in i spårområdet. En gammal tandborste är perfekt att lossa skräp, och du kan använda en bomullspinne för att torka rent. Ett annat utmärkt verktyg för detta är de små luckor vad är utformade för att rengöra datorns tangentbord. Ägna särskild uppmärksamhet åt de områden som dräneringshålet, eftersom smuts och fett tenderar att samlas i dessa hål.
8.
Smörj inre läppen av glidskenor att upprätthålla en smidigt glidande taklucka. Litium fett brukar föreslås av de flesta tillverkare.

Tips och varningar


 • Om du tar bort glaset från takluckan för att rengöra den mer noggrant, se till att svepa glas i en filt eller fall. Härdat glas kan splittras om spräckt eller skev, så hanterar dina taklucka glas mycket noggrant.


 • Relaterade artiklar


  hur man får Lojack för en ny bil
  hur man får en handikappad registreringsskylt i Mississippi
  hur du hittar den bästa in-dash satellitradio
  hur man får en handikappad registreringsskylt i New York
  hur man får en handikappad registreringsskylt i Alaska
  Så här handlar för hydrauliska pumpar för din bil
  Lägga till en kompressor i en motor
  Hur man köper Sirius Stratus
  hur man kan minska damm vid färgning
  hur man köper en avlägsen förrätt för en bil