hur man kan jämföra turboladdare och kompressorer

hur man kan jämföra turboladdare och kompressorer

Även turboaggregat och kompressor har ett par aspekter som särskiljer dem, båda kallas "tvingas induktion system. " Detta innebär att de båda komprimera luft som strömmar in i cylindrarna bilmotorn i syfte att öka makten. Men varje system sina fördelar och nackdelar, så det är bra att kunna jämföra de båda systemen
1.
Know laddarens källa strömförsörjning. Turboladdare får sin ström från avgasflödet, som snurrar kompressorn genom att köra genom turbinen. Å andra sidan, kompressorer har ett bälte som är direkt ansluten till kompressorn.
2.
Jämför enkel installation. Kompressorer är i allmänhet enklare att installera än turboladdare eftersom de har färre och enklare komponenter.
3.
Undersök kostnaderna i samband med varje system. Laddningskompressorer tenderar att vara dyrare än turboladdare.
4.
Förstå hur effektiv varje system. Turboladdare är kända för att vara effektivare än laddningskompressorer eftersom de använder den energi som annars slösas bort av avgaserna.
5.
Jämför öka kraften i båda systemen. Turboladdare tenderar att ha mindre att öka eftersom det finns en viss mottryck i avgaserna. Kommer dock att öka öka när motorn är igång fler varv per minut (RPM).
6.
Överväga hur mycket värme utsättas för systemet. En turbo kan få mer uppvärmd eftersom den är ansluten till grenröret, vilket blir mycket varm. En kompressor, å andra sidan inte har detta problem.
7.
Undersök bullernivåer. Turbon tenderar att vara mindre bullriga eftersom turbinen finns inuti avgasröret.
8.
Jämför stämningen behov av båda systemen. Turbos kräver mer trimning än skattlådorna eftersom de bygger på avgas tryck. Kompressorer kan kräva ett par bränsle och uppgraderingar tändning, men sällan någon trimning.
9.
Mät effekt. Turboladdare kan producera mer toppeffekt än laddningskompressorer grund av deras förmåga att upprätthålla högre varvtal.

Tips och varningar


 • Både turboladdare och kompressorer kan öka din motoreffekten med ca 50 procent.
 • välja rätt system för din motor beror på dina körvanor och dina preferenser makt.
 • Nybörjare mekanik tenderar att uppskatta kompressor grund av dess enkelhet jämfört med turbo, som är mer ofta ses i specialiserade bilar och fordonsindustrin.
 • Tänk noga märke och modell på fordonet du vill öka när den beslutar mellan turbo och kompressor. En certifierad specialitet mekaniker bör kunna ge dig råd på specifikationerna för den bil du äger eller köper.


 • Relaterade artiklar


  hur man sätter mp3 på en Garmin nüvi 350
  hur man får en handikappad registreringsskylt i Kansas
  hur man handlar kit kompressor fläkt
  hur man väljer rätt solglasögon för din sport
  hur man bestämmer noggrannheten i GPS-enheten
  hur man installerar en in-dash-tv-mottagare i bilen
  Hur får man en personlig registreringsskylt i Vermont
  hur man installerar en bil headliner
  hur man installerar klädsel i en bil
  hur man installerar ett system bilnavigering