hur man installerar en vikbar taklucka

hur man installerar en vikbar taklucka

Bara om alla drömmar om att köra ner natursköna vägar med vinden i håret när de kryssning med sig i sin konvertibler. Naturligtvis är denna dröm inte alltid uppnås eller mycket praktiskt, men det finns alltid alternativet att installera en hopfällbar taklucka för näst bästa efter att en sann cabriolet. Det bästa med ett fällbart soltak är att det är mycket lättare att installera än en cabriolet topp och det kan även installeras på de fyra-dörrars familjebil om du så önskar. Om du är engagerad i idén och kan följa instruktionerna mycket noga, hittar du dig själv leva ut dina drömmar med din nya vikbara taklucka, även om du kör en sedan med två bilsäten i ryggen.

Du behöver:
Måttband
. Monteringssats.
Fett penna.
Maskeringstejp.
Marker (tillval).
Laser nivå (tillval).
Drill.
Sticksåg, tigersåg, Nibbler eller dö kvarn.
Brukskniv.
Grinder eller fil.


1.
Mät taket av bilen för att hitta den exakta storleken taklucka fällbara du behöver. Med en hopfällbar taklucka du kan installera en taklucka med endast en 2-tums avslut på vardera sidan.
2.
Köpa en kvalitet fällbara taklucka. Precis som med Kapell, är en vikbar taklucka tillverkad av ett slitstarkt material, men måste också stå upp för väder och sol, så se till att hitta en återförsäljare som kommer att stå bakom sin produkt.
3.
Kontrollera din installation kit för att se till att alla delar finns där. Det bör finnas en uttömmande delar lista med instruktionsboken.
4.
Noggrant mäta och markera området det taklucka med fett penna eller penna över maskeringstejp.

5.
Tejpa fast mallen på toppen av taket med hjälp av de uppmätta märken som din guide. Använd en laser eller krita linje för att säkerställa att mallen är rak, och släta ut några rynkor eller veck i papper.
6.
Klipp ut mallen området som så småningom ska öppningen i takluckan.
7.
Outline öppningen med ett fett penna lämnar ramen för mallen på plats.
8.
borra i framramen stycken i indikeringsmärkena. Dessa kommer att piloten hålen för vindavvisare. Se till att du bara borra genom plåttak och inte via din liner ombord eller headliner material.
9.
Gör ett preliminärt hål strax innanför den spårade utkast till öppningen genom att borra rakt ner i metallen.
10.
en sticksåg, tigersåg, dö kvarn eller Nibbler att ta bort metall från taket på vård. Om du inte har någon av dessa verktyg hemma redan, kommer de flesta järnaffärer ha dem tillgängliga för uthyrning.
11.
Skala metall skiva från taket, med noggrann uppmärksamhet att taket revben som går över taket på bilen.
12.
Skär taket revben längs skära ut linje med en tärning kvarn eller tigersåg. En sticksåg är mindre sannolikt att göra ett bra jobb.
13.
Koppla takbelysning och ta bort den från insidan av taket.
14.
Skär headliner styrelse med en vass verktyg kniv med metallram taket klippa att guida dig.
15.
försiktigt linje headliner styrelse med 3/4-inch maskeringstejp längs den skurna kanten. Du bör göra detta inifrån, eftersom du inte kommer att kunna nå denna yta mycket väl från toppen av bilen.
16.
Klipp längs den yttre kanten av maskeringstejp att bredda öppningen i headliner styrelsen vara något större än hålet i taket.
17.
Trim taket revbenen ner 3 /4 inches längre än taket öppnas.
18.
Slipa eller fil som har skurna kanter taket att ta bort alla vassa kanter. Detta är mycket viktigt, eftersom det fällbara taket är tyg och kan lätt fastna eller riva på några vassa kanter.
19.
Lägg ned Aluminiumtryckpack bufferten runt kanten av snittet öppning, Var noga med att rada kanterna upp.
20.
Installera vindavvisare använda tätningsbricka och nötter som bör tillhandahållas i ditt kit. Låt spridarplattan att förbli ganska löst.
21.
Släpp fällbara taklucka i snittet försiktigt. Gå hela vägen runt bilen, inspekterade det lämpligt att se till att gummi tätar ordentligt sitter på ramen.
22.
Wire motorn ner genom A-stolpen, eller axeln på vardera sida av vindrutan, om du installerar en motordriven fällbara taklucka.
23.
Sätt den bakre klämman ramen och skruva ner.
24.
Fäst bitar karmarna och skruva hela vägen runt båda sidor.
25.
Installera stöd balkar. Var noga med att dra åt alla skruvarna till samma täthet runt hela öppningen.
26.
Knäpp trim täcker för sidoväggar och bakre ramar på plats.
27 .
Line ramen med nypa trim början i mitten av den bakre delen av ramen.

tips och varningar


 • Var noga med att inte att trycka hårt på taklucka som du placerar ramen i utskärningen. Utan stödjande struktur, är det mycket lätt att buckla metall av det som återstår av taket.


 • Relaterade artiklar


  hur man kan jämföra turboladdare och kompressorer
  hur man mäter upp avstånd på en bil hjul
  hur man radarvarnare arbete
  hur man köper en audiovox larm prestige bil
  Felsökning portabel satellit-radio
  hur man installerar en backkamera i bilen
  hur man hittar en DVD-system med flera bildskärmar för din minivan
  Hur får man en motorcykelkörkort i Kansas
  hur man installerar eftermarknaden strålkastare
  Hur får man en tallrik specialitet licens i Maryland