hur man installerar en spoiler taklucka

hur man installerar en spoiler taklucka

Spoiler soltak är en av de sportigare stilar taklucka. Finns i både drivs och manuella versioner, driver en spoiler taklucka uppåt på rygg och glider bakåt, lämnar öppning framtill av taklucka med glaset lutas inåt för att direkt vinden bort från insidan av bilen. Trots att processen är ganska enkelt, du vill sannolikt ta hjälp av en vän som redan vet hur man installerar en spoiler taklucka om du aldrig har gjort det själv
1.
Mät ytan på din bil där du vill installera ditt nya spoiler taklucka. För att bevara den strukturella integriteten av din bil och taklucka, bör tolv inches av takyta kvar på vardera sidan av öppningen.
2.
Köp en monteringssats som bäst passar din bil och din plånbok. Du kan handla och jämföra priser genom att undersöka flera olika återförsäljare online.
3.
Avlägsna headliner och eventuella headliner styrelse från insidan av bilen. Du kan behöva ta bort visir, hanterar greppa och takbelysning för att få headliner ner. Förvara headliner på ett säkert ställe, eftersom de tenderar att rippa enkelt.
4.
Täck era platser med en filt eller flera stora handdukar. Detta kommer att hålla några metallspån eller annat skräp från att förstöra din klädsel.
5.
Hitta mitten av ditt tak genom att mäta och markera platsen med en fett penna eller med krita linjer.
6.
Använda centrum markör som guide, bestämma hur långt fram eller bakåt du vill placera takluckan. Markera detta med fett penna.
7.
Fäst mallen på taket av bilen med maskeringstejp, vilket gör att den är rak och centrerad. Du kanske upptäcker att en laser kommer väl till hands att se till att din taklucka är placerad på rätt sätt.
8.
Trace mallen på taket av bilen. Använd fett penna eller följa linjerna med maskeringstejp och ta bort mallen från taket på bilen.
9.
Borra ett hål i ena hörnet av den spårade mönster. Kom ihåg att du kommer att vilja borra detta hål på insidan av den spårade linjen så att den inte gör öppningen större än det behöver vara.
10.
Såg precis innanför spåras mall linjer med sticksåg, tigersåg eller Nibbler.
elva.
Testa passar din taklucka när du har tagit bort metallbiten från hålet. Om taklucka hakar eller behöver mer utrymme att glida in i hålet, trimma ut bitar med tenn snips.
12.
Använd tvättsprit för att kontrollera att Takluckans ram är väl rengjort. Smuts eller skräp kvar på ramen så småningom kan leda till slitage, som lämnar dig med en läckande taklucka.
13.
Täck den nyligen exponerad metall takkanten med en sealer eller måla grundfärg för att förhindra korrosion.
14.
Applicera limmet som anges i spoilern takluckan kit till ramen och försiktigt passa ramen i hålet.
15.
Wire din taklucka till bilens strömförsörjning om du installerar en påslagen spoiler taklucka. Varje taklucka kit kommer med separat och detaljerade instruktioner om hur att leda sladdar och installera säkringen.
16.
Skär headliner styrelsen och material med hjälp av samma mall som takluckan. Detta kommer att ge dig en annan perfekt passform utan att behöva balansera brädan över hålet medan du ritar runt det.
17.
Tillbaka headliner styrelse och headliner.
18 .
in gummipackningen eller nypa gjutning över kanten av headliner för att säkra det på plats runt ramen.
19.
Torka bort trasiga kanter headliner material försiktigt med en brukskniv.
20.
Sätt spoilern taklucka i spåren på vridningspunkt och snäppa den på plats. Hantera glaset försiktigt eftersom det är möjligt att krossa glaset genom att böja den för mycket.
21.
Skjut takluckan stängd, kontroll av förseglingar att kontrollera att det finns korrekt kontakt runt om.
22.
Installera lyft-och-lock fäste på baksidan av glaset om du installerar en manuell stil taklucka.

tips och varningar


 • Skydda din färg genom att noggrant om remsor av maskeringstejp ner runt hålet innan du använder lim. Använd tillfälligt installerad ram som din guide när du kontrollera att det passar, och satte bandet precis runt kanten. När du permanent tillämpa ramen, extra lim som kan pärla upp runt ramen kommer att tränga ut på bandet istället för din färg jobb och lyfter upp lätt när jobbet är gjort.


 • Relaterade artiklar


  hur man köper en kunnig bil dvd-spelare
  hur man kan öka motorns prestanda med en kort RAM insugningssystem
  Hur får man en personlig registreringsskylt i Alabama
  Hur man väljer en DVD-spelare för din bil
  hur du väljer en kort RAM-minne intag
  Lägga till en kompressor i en motor
  hur man får en handikappad registreringsskylt i Minnesota
  hur man installerar ett dragkrok på en Toyota Prius (för en cykel rack)
  hur man hittar en ersättare bil högtalare
  hur återansluta bilens kabelnät stereo kablage