hur man installerar en flyttbar taklucka

hur man installerar en flyttbar taklucka

En fabriksinstallerade Luckan kan en ganska dyr tillägg till en ny bil, och soltak är inte ens ett alternativ på de flesta begagnade bilar. Den goda nyheten är att du kan installera ett flyttbart efter marknad taklucka på din nya, gamla eller nyförvärvade begagnad bil för att tillfredsställa ditt behov av en trevlig utsikt från bilen. Även om det inte är en svår process för någon med erfarenhet av att arbeta med fordon och tunga verktyg, kan nybörjare vill överväga att ha en professionell antingen göra jobbet eller kontrollera din när du är klar med jobbet.

Du behöver:
Måttband
. Avtagbar taklucka monteringssats.
Handskar.
Skyddsglasögon.
Maskeringstejp.
Hammer.
Syl.
Fett penna.
Filtar eller handdukar.
Drill.
Sticksåg eller tigersåg.
Tin snips.
Brukskniv.
Tvättsprit.
Insexnyckel.
Skruvmejslar.


1.
Mät biltaket för att hitta en taklucka monteringssats i rätt storlek. Du vill vara säker på att du har minst 12 inches av rummet hela vägen runt flyttbara soltak för att möjliggöra maximal stabilitet.
2.
Köp en flyttbar taklucka kit från en pålitlig återförsäljare. Du kan hitta taklucka kit på din lokala bildelar butiker, utan att se till att du kommer att kunna hitta den perfekta removable takluckan i rätt storlek, kan du överväga att använda en online-återförsäljare.
3.
Placera
mallen som kommer i monteringssatsen på utsidan av taket tillfälligt att dubbelkolla att din flyttbara taklucka blir rätt storlek. Det är mycket lättare att visualisera dina installerade taklucka från utsidan än från insidan.
4.
flytta mallen i bilen och fäst den med maskeringstejp för att headliner. Position mallen så att takluckan rensar alla dina visir med minst 1 tum och så att din takbelysning är inte i vägen. Om takbelysning är där du vill installera ditt flyttbara taklucka, då kan du lätt ta bort takbelysning och flytta det efter att du har slutfört installationen.
5.
Punktera mallen med en hammare och skarp syl vid positionering punkt märkt på din mall. Kraften bör gå igenom mallen och headliner och sätta en klart synlig grop i biltaket. Du kan markera över denna grop med ett fett penna för att göra det mer uppenbart.
6.
Flytta mallen på toppen av bilen med hjälp av märket positionering dimple som din guide.

7.
Drapera sätena och konsolen med en filt eller handdukar fånga några metallspån eller annat skräp som kan falla in i bilen som tar bort metall från biltaket.

8.
borra i taket på bilen vid referenspunkten. Detta kommer att skapa en pilot hål för dig att börja såga hål för din flyttbara taklucka.
9.
Ta headliner från insidan av bilen. Dessa är tämligen bräckliga tygstycken, speciellt i äldre bilar, så var försiktig när drar ned dem. Beroende på märke och modell på bilen, kan du behöva ta bort alla insidan trim, visir, handtag och takbelysning att ta bort headliner helt, ta ut den ur fordonet och lagras på ett säkert ställe.
10.
Trace runt mallen på taket med ett fett penna och ta bort papperet mallen.
11.
Place maskeringstejp runt riktlinjer för att hjälpa till att skydda lacken på taket som ska kvarstår efter du skär upp hålet till huset din taklucka.
12 .
Sätt bladet sticksåg eller Tigersågar i testhålet och börjar såga runt den spårade mallen linjerna.
13.
Sätt taklucka i hålet tillfälligt för att kontrollera om det finns ojämna kanter som kan skada din taklucka eller förhindra att den öppnas. Om du tycker att taklucka hakar på alla ojämna kanter, trimma dessa kanter med ett par tenn snips.
14.
tillbaka headliner.
15.
Markera headliner med fett penna för att ange var det ska skäras så att takluckan att komma igenom.
16.
Dra headliner ur bilen en gång, och använda en brukskniv att skära runt spåras linjerna.
17.

Förbered biltaket och taklucka för installation genom att ta bort maskeringstejpen och städning alla ytor taklucka ram med tvättsprit.
18.
Täck metallkontakterna kanten med skyddande primer som bör ingå i din installation kit. Detta för att förhindra korrosion av metallen, som snabbt kan spridas till andra områden av din bil.
19.
Applicera limmet takluckan ramen och passa ramen försiktigt i hålet från taket sida.
20.
Montera innerringen i ramen. Säkra ringen genom att dra åt bultarna cam som i ringen med insexnyckel.
21.
Tillbaka headliner och putsa bort eventuella ojämna kanter för att skapa ett färdigt utseende.

22.
Placera nypa gjutning över headliner för att säkra det på plats.
23.
Kör vinyl trim över cam bultar.
24.
Sätt gångjärnen på framsidan av ramen parentes.

25.
Sänk glasskivan i gångjärnen och säkra genom att försiktigt trycka glaset framåt tills den passar med den ramfäste.
26.
fast Baklucka till glas och ram.

tips och varningar


 • Var noga med att dubbelkolla placeringen av dina flyttbara taklucka flera gånger innan de slutligen kapning. Om du installerar taklucka krokig, kommer det att göra takluckan ganska svårt att öppna och stänga ordentligt.


 • Relaterade artiklar


  Felsökning av en bil subwoofer
  hur man köper från Boston Acoustics bilens högtalare
  Hur får man en tallrik specialitet licens i Kansas
  hur man hittar en Lojack återförsäljare
  hur reparera en kort RAM-minne intag
  hur man får en handikappad registreringsskylt i Georgien
  hur man väljer en satellit radioantenn
  hur man köper en Sony enhet bil huvudet
  hur man köper en dubbel enhet bil huvud
  hur man balanserar fälgar