hur man förbereder en bil yta för målning

hur man förbereder en bil yta för målning

Förbereda ytan är den viktigaste delen av målningen en bil. Från buckla flyttning till rost reparation måste prep arbete göras innan du målar så din bil kommer att se så gott som ny. Här är några tips som hjälper dig att förbereda en bil yta för målning
1.
Fyll i alla bucklor först. Om du kan dra ut buckla, prova att använda en enhet sugkopp som glas anställda använder. Om du inte har tillgång till det, lätt peka på buckla från baksidan att den hoppar ut så mycket som möjligt. Fyllmedel kommer att användas för att fylla i bucklor, och den minsta mängd som används är den bästa. Polyesterspackel rekommenderas framför plast spackel. Glasfiber kan användas för att fylla i större bucklor. Applicera filler i tunna lager, ca 1 /8 tum tjocka för varje lager. Sand med mycket fint sandpapper innan nästa lager spackel. Undersök ytan noga för att leta efter några hål i spacklet. Om du ser hål, lägga ytterligare ett lager spackel och slipa ytan. Prep rost hål genom slipning ner till ren metall och tillämpa glasfiber filler. Om rost hålet är för stor, svetsning ny metall till ytan bäst. Metallen prep arbete kommer att ta den längsta, men är den viktigaste delen av måleri din bil.
2.
Slipa prep arbete med långa slag och med allt finare sandpapper. Sand på en vinkel för att förhindra spår i bilen ytan. Använd en rak att bedöma jämnhet i slipning och krökning av bilen. Fortsätt att slipa prep arbete tills ytan är helt slät. Om resten av din billack är i gott skick, behöver du inte att slipa. Men om lack på bilen är fjällning eller i dåligt skick, sand resten av bilen ytan.
3.
Applicera en uretan primer som är anses "high build", säljs på fordonsindustrin specialbutiker eller online. Hög bygga grundfärger tvekar inte som andra grundfärger och kommer att göra din prep arbete och lack ser mycket mer professionell. Hög bygga grundfärger också bygga upp mer, vilket gör det lättare att slipa och skapa jämna ytor. Sand primern efter härdad.
4.
Använd en sealer innan målning bilen. En sealer kommer att hjälpa nya billack följa den gamla färgen och kommer att hålla lack ser slät och jämn. Om du målar hela bilen, tillämpa sealer för hela bilen. Sealer finns på bil-specialaffärer eller köpt på nätet.
5.
Tape bort alla delar som du inte vill vara målade och ta bort alla dekaler. Tape i glaset, stötfångare, dörrhandtag, etc. Med metall arbete och bilen prepped, du är nu redo att måla.


Relaterade artiklar


Hur får man en personlig registreringsskylt i Kalifornien
hur man köper en bulldog pro bil larm
hur man lär sig för att installera en bilstereo
hur man installerar en in-dash satellitradio
Hur får man en personlig registreringsskylt i Vermont
hur man får en handikappad registreringsskylt i Maine
Hur får man en personlig registreringsskylt i Maine
hur man får rätt in-dash satellitradio
Felsökning av en satellitradio
hur man köper en Lojack system för motorcykel