hur man byter ett däck på en Ford Expedition

hur man byter ett däck på en Ford Expedition

Ändra däck är en användbar uppgift för alla att lära sig. Denna färdighet bör praktiseras ofta för att nå optimal komfort i byta däck. De steg som följer är baserad på en ändring ett däck på en Ford Expedition
1.
Skaffa din jack verktyg och stöttning instruktioner. Dessa poster finns under luckan placeras i golvet utrymmet bakom baksätet.
2.
Ta fram domkraft och verktyg montering bricka från facket genom att vrida på vingmuttern moturs att minska spänningen mot domkraften församling facket. Från plastbrickan snäppa loss hjulet klacken skiftnyckel, Jack utbyggnad och hantera.
3.
Lossa hjulet klacken skiftnyckel, Jack förlängning och handtaget från plastbrickan. Hitta din reservdäcket, som är under fordonet strax bortom den bakre stötfångaren och kollaps baksätet ned.
4.
Få jack handtaget och vinsch förlängning från facket och lägg dem tillsammans.
5.
Släpp reservdäcket vinschen tillgång plugg i botten på facket precis bakom den tredje sätesraden mycket nära domkraft och verktyg facket. Sätt i vinschen förlängningen verktyget församling genom tillgången hål i golvet och engagera sig i vinschen.
6.
Vrid handtaget moturs tills däcket sänks till marken och kabeln är något slack att ta bort reservhjulet. Trä på hållaren genom mitten av reservhjulet hjulet.
7.
Aktivera varningssignaler, parkera på en plan yta och dra åt parkeringsbromsen.
8.

Se till att motorn är avstängd, sätta växelspaken i P (Park), och blockera diagonalt motsatta hjulet.
9.
Få reservhjul och verktyg domkraft från sina lager.
10.
Utnyttja toppen på domkraften handtaget för att ta några hjul trim. Lossa varje hjul lug nut ett halvt varv motsols. Detta är inte att göras förrän hjulet lyfts från marken.
11.
Placera domkraften enligt jack locator pilarna finns på ramen och vrid jack handtaget och förlängning verktyg montering medurs. Höj fordonet så att däcket inte är längre än 1 cm från marken vid byte av reservhjulet.
12.
Avlägsna muttrarna med rörtång.
13.
Ersätt punktering med reservdäcket, notera att ventilen stamceller är utåt. Sätt tillbaka muttrarna och se till att hjulet ligger tätt mot navet. Inte helt kan dra åt muttrarna tills domkraften och hjulet har sänkts.
14.
Ta ner hjulet genom att vrida kontakten handtaget moturs. Ta bort domkraften och dra åt muttrarna och installera om hjulsidor. Också låsa på hjulen.
15.
Ställ punktering, jack, rörtång och verktyg tillbaka i deras ställe. Ett ordentligt fast Jack kommer mildra eventuella skramlande när du kör.
16.
Kom ihåg att under de förändrade däcket processen du kanske har stängt av luften indragningar. Nu är det dags att slå på luft upphävanden switch (om sådan finns).

Tips och varningar


 • Om en punktering inträffar under körning, inte tillämpar bryta kraftigt men gradvis minska din hastighet och dra över till den sida av vägen.
 • Lägg inte någon del av kroppen under fordonet medan byta däck, vilket kan sätta dig vid risk för personskador
 • uttaget är endast avsedd för byte av däck
 • Användningen av däck fogmassa kan skada dina däck och även skada din Tire Pressure Monitoring System.
 • För att undvika att fordonet rör sig när du byter ett däck, se till att parkeringsbromsen är på, då block (i båda riktningarna) hjulet som är diagonalt motsatta (andra sidan och slutet av fordonet) för att däcket ändras.
 • För fordon utrustade med luftfjädring, måste du stänga av luftfjädringen innan Lyftning, hissa eller bogsering ditt fordon.


 • Relaterade artiklar


  hur man får rätt portabel satellitradio
  hur man köper ett kit Bluetooth Car
  hur man väljer en verklig bil navigator för bilen
  Hur får man en tallrik specialitet licens i Tennessee
  Hur får man en funktionsnedsättning registreringsskylt i Illinois
  Hur får man en personlig registreringsskylt i Wisconsin
  hur du installerar en bil larm i en SUV
  Hur får man en tallrik specialitet licens i Minnesota
  Hur får man en personlig registreringsskylt i Alabama
  hur man hittar en mittkonsol system bil teater