hur man byter en in-dash satellitradio

hur man byter en in-dash satellitradio

Byta en in-dash system satellitnavigering är annorlunda från att ersätta en portabel satellit-radio eller en plug and play-system. Nyare bilar levereras med in-dash stereo system som är typiskt satellit redo. Människor byter ofta in-dash satellit radioapparater med de som kommer med fler funktioner, till exempel en DVD-spelare. Bilägare måste förstå hur man byter en vanlig in-dash bilstereosystem att ersätta en in-dash satellitradio. Läs vidare för att lära sig mer

Du behöver:
Crimptång och ställ
. Skruvmejsel.
Tång.


1.
Köp ett komplett in-dash bilstereon som är satellit klar, företrädesvis liknande till din befintliga in-dash satellitradio eller åtminstone samma märke . Läs manualen noggrant och se till alla delar finns i kartongen. Montera delarna (om nödvändigt) enligt anvisningarna. Gör dig redo att noga koppla ur och avinstallera den äldre in-dash satellitradio.
2.
Kontrollera att du har de nödvändiga verktygen för stereo borttagning och installation. Koppla bort den negativa batterikabeln att skydda din bil, lastbil, SUV eller van liksom din nya utrustning. Har manual till hands innan du byter ut en in-dash satellitradio.
3.
Ta bort fabriksinstallerade satellit radio från instrumentbrädan. Observera att du behöver rätt verktyg för att ta bort den gamla mottagaren utan att skada något. Vet att vissa nya stereosystem kommer med små verktyg bitar som hjälper dig att ta bort din mottagare.
4.
Skjut den gamla mottagaren ut försiktigt när du väl har lossnat det. Koppla ur alla kablar fabrik avlägsnad stereon. Avser att återanvända de ledningar inuti instrumentbrädan när du byter ut en in-dash satellitradio.
5.
Anslut en adapter kabelnätet, om det behövs, till din nya mottagarens ledningar att integrera din nya mottagare till befintliga anslutningar i bilen. Använd en pressning som att enkelt kunna fästa kablarna och adaptern eller löda kablar tillsammans. (Läs mer om löda på "Popular Mechanics" hemsida).
6.
Ta bort monteringskassetten av din nya receiver om den kommer med en. Placera hylsan inuti mottagaren öppnar i instrumentbrädan. Böj perforerade flikar att säkra den.
7.
Använd en anpassad installation kit om du har en större öppning i instrumentbrädan. Anslut den nya selen till befintliga ledningar i bilen. Tuck trådarna tillbaka i öppningen. Kom ihåg att ansluta antennen också. Skjut den nya mottagaren framåt och lås på plats.


Relaterade artiklar


hur man väljer rätt GPS-mottagaren format för dina behov
hur man hallick en Vespa
hur man köper en bulldog pro bil larm
Hur får man en tallrik specialitet licens i Montana
hur man får en handikappad registreringsskylt i Arkansas
hur man byter en taklucka
hur man kan få gratis satellit-radio
hur man köper en Lojack system för en bil
hur grön bil
hur du ansluter eftermarknaden bil belysning