hur grön bil

hur grön bil

En ny Toyota Prius eller en Lexus LS 600h L kan vara för mycket för din ficka, och tanken på att köpa en diesel Mercedes-Benz och konvertera det att köra på jordnötsolja kan låta alldeles för där ute för dig. Trots detta för en förare bekymrade över miljön och den globala uppvärmningen, det finns fortfarande massor av saker att göra för att hålla en gas-guzzler körs på mindre och minska sina utsläpp av växthusgaser i atmosfären

Du behöver:.
Några svider.


1.
Var medveten om dina körvanor. Undvik plötslig start och stopp och håller hastighetsgränsen. För varje 5-mph du kör över 60 mph märke du lägger en krona till priset för varje liter gas man köper.
2.
Undvik att låta bilen gå på tomgång. Det är mer bränsleeffektiva för att stänga av bilen och starta den.
3.
Håll bilen och trimmad som du kan. En dåligt trimmad motor kan öka bränsleförbrukningen med upp till 50 procent.
4.
Byta olja regelbundet. När du håller oljan i bilen ren du minska slitage i rörliga delar av bilens motor.
5.
Använd rätt typ av olja för din bil att se det löper så smidigt som det borde i alla typer av väder.
6.

Byt luftfiltret regelbundet. Detta kan förbättra mpg du få upp till 10 procent.
7.
Byt bränslefiltret regelbundet. Om bränslefiltret är rent din motor kommer att köra bättre och spara gas.
8.
Kontrollera bilens anpassning. Om det är av den kommer att göra att bilen drar och detta kommer att öka din gasanvändningen.
9.
Kontrollera lufttrycket i däcken regelbundet med en lufttrycksmätare. Om du kör på hjul som är för lågt bilens bränsleeffektivitet kommer att minska med upp till 2 procent för varje pund att däcken är för lågt.
10.
Få skräp ur bakluckan. Extra vikt Växtsafter din bränsleekonomi.
11.
Skära ner på din AC användning. Använd Windows för att hålla bilen sval och tänka på att investera i en elektrisk eller solen fläkt. Parkering i skuggan och med en reflekterande vindruta nyans kommer också att hålla bilen sval.

tips och varningar


 • Om du kör diesel, byta till biodiesel. Detta rena, inhemska, vegetarisk-baserade, koldioxidneutrala bränslen kommer att köras i någon diesel bil eller lastbil med liten eller ingen förändring på motorn och kan nu hittas i nästan alla stater i USA.
 • utan bilen så ofta som möjligt. Gå korta sträckor eller cykla för att gå på ärenden-det är bättre för din hälsa också. Team med några medarbetare och bilpool.
 • stället för att köra till ett möte varför inte telefonkonferens. Fråga din telefon leverantör om telekonferenser tjänster de kan erbjuda.
 • För information om energieffektivitet, senast på hybrider, alternativa bränslen och mer, kolla in den amerikanska Institutionen för Energi plats i Ytterligare resurser.
 • Ta din däcktryck på allvar. Om varje amerikansk bil hade sin Däcken ordentligt landet skulle kunna spara cirka 2 miljarder liter gas varje år.


 • Relaterade artiklar


  hur man köper en Lojack system för en SUV
  Hur man väljer en Magellan navigationssystem
  hur man köper en avlägsen förrätt för en bil
  hur man köper en Lojack system för en bil
  hur man hittar en Lojack återförsäljare
  hur man bestämmer riktigheten av navigationsenheten
  hur du installerar en videobandspelare i bilen
  hur man köper en grundläggande GPS-enhet för din bil
  hur man köper en Lojack system för en lastbil
  Hur man väljer ett navigationssystem för din bil