keramiska headers kontra rostfritt stål

keramiska headers kontra rostfritt stål

Tubular huvuden är en ofta använd metod för att öka motorns hästkrafter och betyg vridmoment. Rubrikerna kan komma i en mängd olika ytbehandlingar, varav två keramiska beläggningen och rostfritt stål Prestanda Keramiska beläggning avleder värme bättre än rostfritt stål rubriker och erbjuder en liten prestandaökning, eftersom det finns mindre värme i motorrummet att råna makten. Mindre värme är också lättare på närliggande komponenter.

passform och finish

Rostfritt stål anses svårare att böja till exakta kurvor än kallvalsat stål som keramiska rubriker är gjorda av, får så keramiska headers passar bättre. Rostfritt stål rubriker kan kräva mer arbete att installera i trånga ramarna för ett motorrum.

Utseende

Keramik belagda headers bibehålla färgen på sin yta under en lång tid, med minimal missfärgning av den intensiva värmen av avgaser när de lämnar motorn. Rostfritt stål, å andra sidan, vanligtvis ändrar färg när det börjar värma upp, permanent ändra utseendet på rubrikerna.

Enkelt underhåll

Med keramiska headers, rengöra dem är så enkelt som att tvätta dem med vatten och tvål, och därefter torkning dem. Rostfritt stål behöver poleras med metall polish att se sitt bästa.

Kostnader och tillgång

Både rostfritt stål och keramisk beläggning rubriker kosta ungefär lika mycket, men rostfritt rubriker är svårare att hitta för vissa märken och modeller.


Relaterade artiklar


hur du tar bort en panel toyota stereo
HHR rostfritt avgassystem tips
hur man uppgraderar en Mini Cooper
hur man installerar ett utfällbart hoppa plats
hur man installerar en Cheva C10 streck pad
hur man installerar en in-dash radio i en bil
hur man tråd i en bromsspak i en Dodge RAM
välja färger billack
hur du ansluter en ljudström 404 amp
hur man byter högtalare i ett 95 saturn