hur man väljer avgaser headers

hur man väljer avgaser headers

Headers är en av de mest populära sätten att öka effekt och vridmoment hos en motor. Jämfört med en restriktiv gjutjärn grenrör, tubulär huvuden större diameter, har mjukare böjar och har en jämnare invändig yta som alla bidrar till att få använda avgaser från motorn så snabbt som möjligt. En annan fördel med rubriker är att de ser bra ut i motorrummet

Du behöver:. . .
Performance reservdelskataloger för just din märke och modell av bil


1

Bestäm om din bil är utsläpp som regleras, vilket kräver en periodisk (vanligen årligen) avgasprovet. Bilar och lastbilar som är äldre än 30 år är i allmänhet undantagna från detta, beroende på vilken stat du bor i, så är du fri att göra vad du vill till dem. Om, å andra sidan, är ditt fordon omfattas av smog inspektioner, se till att använda rubriker som har anslutning för syre sensorer eller andra utsläpp utrustning som är på den befintliga rubriker och att rubriker är lagliga för gatbruk. Om du bara använder fordonet av vägen, sedan välja den bästa kvalitet rubrik du har råd.
2.
Bestäm vilken typ av makt leverans du vill ha från motorn. Längre header rören kommer oftast ger mer bottom-end effekt, medan kortare huvud rör hjälpa motorn producerar mer kraft vid den övre änden. Högvarviga, AVTÄRD motorer bilar som Porsche, kommer att gynnas av kort rör rubriker, medan något som liknar en V8 kommer att utnyttja bättre lång-tube headers. Du kan också använda olika stilar på rubriker för att hjälpa platta ut effektkurvan och fördela kraften jämnare.
3.
Välj en rubrik som grundar sig på den avsedda användningen av fordonet. För strikt visa eller gata fordon, är rostfritt stål ett bra val, eftersom det ser bra och är lätt att hålla ren. Om, å andra sidan, är det du bygger ett specialbyggt racerbil och sedan gå med ett keramiskt belagda huvudet, vilket kommer att minska mängden värmen från headers. Mindre värme hjälper motorn att göra mer effekt och minskar slitaget på närliggande komponenter.
4.
Bestäm vad ser du går för. Om din motor Bay har en hel del kromade delar eller rostfritt stål delar, krom eller rostfritt stål rubrikerna kommer nog se bra ut. Eller, om du har en mer dämpad look med silver och svart accenter, en uppsättning av keramiska-belagda headers eller rubriker som har målat med hög temperatur färg kommer att se bra.
5.

Använd rubriker som fungerar med din befintliga avgaser. Om du redan kör en prestanda-avgassystem, se om du kan installera samma märke av headers. Chansen finns, tillverkaren utvecklat headers och avgas att arbeta tillsammans som optimalt som möjligt.


Relaterade artiklar


hur man installerar en CD-spelare i en Sebring
hur man installerar en radio i en Subaru Outback sport
hur du tar bort vaddering störtbåge
hur du tar bort en Nissan radio
Kia Rio bilstereo avlägsnande
hur man installerar Lambo dörrar på en Mustang
hur man installerar slitsade broms rotorer
anvisningar för användning av en hiss rullstol van
hur man gör med bil färg
hur man ställer en prestige larm