diy bil avgassystem

diy bil avgassystem

Även fulla avgasflödet kit finns för de flesta populära program i dag finns det fortfarande en kontingent av människor som hellre göra det själva. Skäl för detta inkluderar avsaknad av färdiga system för udda kula fordon /motor-kombinationer, en önskan om en typ av avgassystem som inte erbjuds av eftermarknaden och att satt behovet av en full-custom, show-bil setup.

Beställning Kit

Det går att försöka böja slangen för era behov, det finns enklare lösningar. . Företag som Flowmaster och CX Racing erbjuder dorn-bockade rör avsnitt i ett antal vinklar och konfigurationer som man behöver bara klippa och montera ihop. Dessa paket kommer att ge dig en önskad full custom avgassystem, med högt flöde och prestanda för smidig dorn-bockade rör.

Mätning

Trots att du bara kunde köpa en "låda ormar" som innehåller ett sortiment av slang vinklar , är ett mer prisvärt sätt att håna upp ett avgassystem och ordning endast nödvändiga slangar avsnitt. Hånfullt upp avgassystemet är ganska lätt och kräver bara några 3-tums kanal aluminium torrare och silvertejp. Koppla bara ihop torrare kanalen till sidhuvud samlare med tejp, och dra slangen längs undersidan av bilen, säkra med bitar av tejp där du vill att avgaserna galgar i kontakt.

Håll på rörledningarna minst 2 inches från drivaxeln och 3 inches från rörliga fjädringskomponenter. Använd ett måttband och vinkelmätaren att ta reda på vilka delar av slang du behöver, och för bort.

Montering

När din nya slang kommer in, fast huvudet-pipe till sidhuvudet samlare första och arbete tillbaka därifrån. Det är oftast bäst att införliva någon form av X-rör eller crossover in i systemet att balansera avgasflödet, men det är inget krav.

När det blir dags att ta kurvor väljer du den närmaste vinkel du kan från din box med reservdelar och rättegång montera den där den behöver vara. Förbered dig på att göra omfattande styckning och putsning till din slang böjar, tålamod här kommer att bespara dig senare försämringen. När du klipper din slang i en kurva, alltid klippa i en perfekt vinkelrätt plan till slangen, skär i en vinkel kommer att lämna dig med en oval hål som kommer att vara omöjligt att passa till ändarna runt slangen.

När du har din vinklar som bara skinn-svetsa avsnittet på plats och flytta vidare till nästa. Installera avgas konsoler och galgar när du går längs.

Finishing

När systemet väl är skinn-svetsas samman, ta bort den och ta den till bänken för finish svetsning. Kör en cirkulär svets runt varje söm. Ta din tid. Bad svetsar kommer att bidra till en läckande avgassystem. Ominstallera det nu svetsat avgassystemet, och du är på väg. Detta projekt tar ungefär 8 till 10 timmar från början till slut.


Relaterade artiklar


Bilen inredning idéer
hur kan en chevy lumina kan programmeras om för bättre bränsleekonomi?
hur man installerar HID-lampor på en integration
Thule rack instruktioner
hur man ändrar hjulsidor
Enklaste sättet att sprayfärg din bil
hur man installerar warmers ATV hand
hur man bifoga en klass 1 dragkrok
hur kallt luftintag system fungerar
hur du tar bort radion i en Hyundai Sonata