det bästa sättet att installera headers på en lastbil

det bästa sättet att installera headers på en lastbil

Tubular rubriker är ett vanligt uppgradera till lastbilar som fortfarande har sin fabrik grenrör. Stock grenrör begränsa luftflödet ur motorn på grund av deras relativt smala passager avgaser och grov gjutning, som stör och saktar luftflöde. Headers har större diameter interna, mjukare böjar och en helt slät invändig yta, som alla uppmuntrar bättre luftflöde som avgaserna lämnar motorn

saker du behöver

Förutom en rad rubriker, några verktyg och en del utrustning kommer att göra installation rubrikerna lättare. En lastbil eller SUV Jack kommer lyfta fordonet tillräckligt hög för att komma åt undersidan av det och att det finns tillräckligt fritt utrymme till installera rubrikerna. På vissa lastbilar på rubrikerna behöver installeras underifrån och på andra rubriker kan läggas in i motorrummet från ovan. En bil lyft är det bästa verktyget att använda för att lyfta en lastbil för sidhuvud installation. Du behöver också en socket set, Ratchet, öppen skiftnycklar och en momentnyckel. En verkstadshandbok rekommenderas också.

Prepping motorrummet

Innan du installerar en uppsättning rubriker, ta bort lager mångfalder. Skruva loss grenrören där de fäst på vardera sida av motorn samt om de bult till avgassystemet. Beroende på märke och modell lastbil, kan du behöva även skruva isär styranordningen, tändkablarna, oljestickan och oljesticksröret, bränsle komponenter injektion och allt annat som kommer i vägen för att ta bort grenrören. Spray penetrerande smörjmedel på bultarna för att underlätta avlägsnandet. När grenrören är avstängda, rena huvudet monteringsytan med packning remover och en stålborste så att rubrikerna har en ren yta att montera.

Installera Headers

Plats ny header packningen på motorn där rubrikerna montera. Använd ett par bitar maskeringstejp för att hålla packningar på plats medan du installerar rubrikerna. Guide rubrikerna in i motorn underifrån eller ovanifrån motorn, beroende på clearance du har. Trä på skruvarna som håller huvudet på motorn-de måste vara för hand. Bolt rubrikerna till avgaser och dra åt alla bultar med momentnyckel till tillverkarens rekommenderade inställningar. Installera om alla komponenter som skulle bort. När du har slutfört installationen, starta bilen och låt den få upp till arbetstemperatur. Stäng av motorn och med motorn varm kontrollerar vridmoment på rubrikerna för att se till att de fortfarande är korrekta. Upprepa processen tills rubrikerna vistelse åtdragna.


Relaterade artiklar


hur man installerar en K & N filter
vad är en chevy lastbil header?
hur man väljer sandblästring medier
hur man installerar en kort växelreglage
hur man tråd en bil inverter till ett bilbatteri
Sirius radiosignal problem
hur vill tysta ett larm
installationsanvisningarna för mottagare pionjär bil
Inaktivera säkerhetsbältet larm på en Toyota
hur man dra åt huvudet bultar