typer av chevy vipparmar

typer av chevy vipparmar

Från de tidigaste stämplade stål spakar till dagens högteknologiska legering rullar, har vipparm gått igenom flera iterationer och evolutioner. . En sak är säker:. Fåtal av de ingenjörer som ursprungligen ritade litet block år 1950 kunde ha förutspått att ödmjuka vipparm senare skulle visa sig vara en källa till dolda och högteknologiska hästkrafter

Stämplad Stål Trunion

Den ursprungliga vipparmar pressades från 1/8-tums tjockt stål till ett slags invecklad C-kanal, med en rund utbuktning längst ner. Bula hade ett hål i botten genom vilken en montering stud kunde passera, en mutter med en matchande rundad botten var fastskruvade på stuteriet. Denna mutter (en sk "midjefäste pivot") tryckte på två sidor av vipparmar ner på push-rod på ena sidan och ventilen-stammen på den andra.

Rulle Tips

Den stämplade arm stål midjefäste var standardutrustning på alla bilar tills rullen rockers drabbas scenen 1987. Dessa vipparmar används fortfarande beläggning på pivot och grundläggande konstruktionen av äldre konstruktioner men använde en rulle på ventilen sidan av armen för att minska friktionen. Den minskade friktionen som erbjuds av roller rockers gav förbättringar i både slitage och hästkrafter. Roller-midjefäste rockers blev snabbt den heta fabrik-swap uppgradering av det sena 80-talet och befanns vara värt cirka 10 hästkrafter mer än stämplas stål enheter.

Full Rollers

Nästa steg upp från rullen spets rocker armar var full rulle, som ersatte den traditionella midjefäste-mutter med en berg-och lager mittsektion. Inte nog med dessa centrum avsnitt bidrar mindre friktionsförluster till ventilen-tåget än midjefäste-stilar, deras större organ och montering axlar gjorde dem mer stabila vid höga varvtal. De flesta fabrik full-rullar är tillverkade av stämplat stål, men maskinbearbetade aluminium vipparmar organ är den del av valet för racing. Aluminium arbetsföra vipparmar är mycket lättare än deras motsvarigheter stål och göra en högvarviga motorn.

Axel Rockers

Shaft rocker-system har funnits i större delen av 100 år, men det var inte förrän ganska nyligen att de blev uppskattade för den höga varvtal möjliggörare som de är. Det kan bero på det faktum att dagens produktion motorer rev högre än äldre, men är förmodligen för att den bärande tekniken i full rulle har möjliggjort exploatering av axeln systemets höga varvtal potential. Även om rockers själva är identiska med dem som en full-rulle, är vipparmarna ihopkopplade genom en gemensam axel som kraftigt ökar ventilsystem stabilitet. Axlar som är ovanliga på Chevy produktion motorer men kan lätt bygga om till LS1 och senare motorer.


Relaterade artiklar


2005 Honda Civic radio avlägsnande
hur man rengör krom RIM: s med ut fälg rengöringsmedel
vad är syftet med en bakre spoiler?
hur man installerar sänkningsfjädrar på Mustangs
hur man installerar en CD-spelare i en Cheva lastbil
Vad är aluminium fälgar?
hur man bygger en glasfiber Takkonsol för ditt fordon
hur man gör ett luftintag för en lastbil
hur man byter ytterdörren högtalarna i en 1996 Dodge Avenger
diy bilstereo kabeldragning