hur man vet vad fälgar passar din bil

hur man vet vad fälgar passar din bil

Tack vare populariteten att installera större och eller olika hjul på personbilar och lastbilar det finns ett stort utbud av hjul stilar och storlekar att välja mellan. Och tillsammans med det stora utbud av alternativ kommer risken för förvirring om vilka hjul som får plats på ett visst fordon. Det finns en rad olika kriterier som måste beaktas vid val av hjul för ditt fordon

Du behöver:.
Måttband


1
Bestäm din bultmönster. Det första steget i att se till att en viss hjul passar på din bil är att hitta bultmönster av navet. Till exempel är en vanlig VW bultmönster 4x100, vilket innebär att det finns fyra klack hål och hålen är 100-mm över från den motstående hålet. För att bestämma bultmönster, räkna antalet muttrarna och sedan mäta avståndet mellan två motsatta muttrarna med måttband.
2.
Använd dig måttband för att ta reda på vad beståndet måtten på din hjul. Hjuldimensioner mäts i diameter (15,16-17-inches, mm) och bredd (6,7, 8-inches). Reservhjul som är i samma storlek som bestånd borde gå på utan problem. Du kan passa större diameter och större hjul, men du kan stöta på clearance frågor. Om du monterar större diameter hjul måste du installera lägre profil däck för att hålla de yttre dimensionerna av hjulet och däcket paketet samma. Likaså om du använder en bredare hjul, kan du behöva installera bredare däck.
3.
Bestäm kompensera för din ursprungliga hjul. Ett hjul är offset refererar till när ett hjul sitter i förhållande till navet. Offset är bestäms av var hjulet monteringsplatta ligger i förhållande till mittlinjen av hjulet. En negativ offset hjulets monteringsplatta är på utsidan (borta från fordonet) om mitten och används oftast på bakhjulsdrivna fordon. En positiv offset hjulets monteringsplatta är mot insidan av mittlinjen av hjulet och lokaliserar hjulet närmare kroppen. Om du använder fälgar med offset felaktig kan en par olika problem uppstår. Om hjulen sticka ut alltför långt från karosseriet får däcken gnugga på kanten av hjulet öppningar. Om hjulen är placerade för nära fjädring och bromsar, kan det bli störningar mellan hjulen och fjädring och eller komponenter broms.


Relaterade artiklar


bränsleekonomi tips i klassiska bilar
hur man installerar en eftermarknad stereo i en Jeep Wrangler
hur man installerar en Rockford amp
hur pimp min BMW 325XI
däckstorlek alternativ
hur du ändrar grillar på en BMW
hur man installerar varselljus på en husbil
hur man tråd lampor på en lastbil mössa
hur ska skyddas från bil-jackings eller personlig fara
bilstereo borttagning instruktioner