hur man bestämma datum mina däck gjordes

hur man bestämma datum mina däck gjordes

Det amerikanska Department of Transportation (DOT) kräver att däcken ska stämplas vill visa datum de gjordes. Andra siffror på ett däck visa sin storlek, maximalt lufttryck, belastningsgrad och sammansättning. Att veta hur gamla däcken är viktigt. Som däck ålder, gummit torkar ut och kan spricka, så äldre däck utgöra en större risk för misslyckande. Däck som är mer än 10 år bör ersättas, oavsett körsträcka. Köp inte däck som är mer än ett par år gamla

Du behöver:
skrivarhastighet betyg.


1.
Hitta DOT identifikationsnummer på sidan av däcket. Serien börjar med bokstäverna "DOT", vilket betyder att däcket uppfyller institutionens krav.
2.
Leta de två sista siffrorna i antal punkter. Dessa två siffror betyder det år då däcket gjordes. Till exempel, om de två sista siffrorna är ", 08" däcket gjordes 2008.
3.
Leta reda på två nummer innan siffrorna året indikatorn. Dessa siffror representerar vecka på året att däcken har gjorts. Till exempel, om de två numren var ", 41" däcket skulle ha gjorts i den 41: a veckan av det året.

Tips och varningar


 • Om din däckets DOT nummer slutar på tre siffror i stället för fyra, var dina däck gjorts före år 2000. Däcktillverkarna inte förväntar däcken att pågå i mer än 10 år, så de används bara en siffra för året. Till exempel, om din däckets DOT nummer slutar på 318, skulle däcket har gjorts i den 31: e veckan av 1998.


 • Relaterade artiklar


  Färgtoning lagar i delstaten Florida
  hur man byter en högtalargallret på en Camry
  hur man kan räkna kubikfot för en subwoofer låda
  DIY: Veggie bil
  gas till elbil konvertering
  ställen att köpa klädslar för bilar
  hur man programmerar en Clifford larm fjärrkontroll
  EBC bromsbelägg egenskaper
  hur turboladdare arbete
  instruktioner för installation av ett konvertibelt topp